Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Model S Long Range weer te bestellen

dinsdag 10 januari 2023, 09:09 door | 1,028x gelezen | 6 reacties

De eerste Tesla Model S Plaid modellen worden zo ongeveer nu weer geleverd, maar de iets beter te betalen Model S Long Range was nog niet te bestellen. Dat kan nu wel weer.

De Tesla Model S is te bestellen vanaf 114.990 euro. Voor de Plaid versie betaal je nog 25.000 euro meer, maar daar krijg je eigenlijk alleen maar wat extra performance voor. Nu is de Model S Long Range ook al niet traag (in 3,2 seconden naar de 100), dus persoonlijk zou ik eerder voor de Longe Range gaan.

Tesla Model S Long Range


De Model S is vroeger ook voor minder dan een ton te koop geweest, dus kun je deze prijs wel stevig noemen.

Sinds een paar dagen is het ook mogelijk de Model S (en X) ook met een traditioneel rond stuur te bestellen. Dit is zelfs de standaardkeuze in de configurator. Tesla is dus toch overstag gegaan op dit punt.

Model s yoke


Persoonlijk zou ik overigens wel gaan voor de yoke. Die geeft de auto toch echt wat bijzonders en als ik de reviews mag geloven wen je er zo aan.

Ook de Model X is weer in de Long Range variant verkrijgbaar. Deze is te koop vanaf 123.990 euro.

Als je nu besteld zou de levering nog in het eerste kwartaal van dit jaar zijn.

Inmiddels is er wel wat concurrentie beschikbaar voor de Model S. Je zou voor dit geld namelijk ook kunnen gaan voor bijvoorbeeld een Mercedes EQS 450+, een Audi e-tron GT of een Porsche Taycan 4S.

Mijn Model 3 wordt volgend jaar 5 jaar oud, dus langzamerhand begin ik ook eens te kijken naar een volgende bolide. De Model S wil ik zeker ook proefrijden - al hoop ik dat de prijs nog wat naar beneden gaat.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

6 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op dinsdag 10 januari 2023 om 11:28

  Ik denk dat de model 3 langzaam uit het straatbeeld zal verdwijnen als de leasecontracten aflopen. Die van mij staat op de BV en ik kijk aug 24 wel wat ik doe, maar de volle bijtelling, hmm. De Y vind ik niet mooi dus ik denk dat veel mensen naar een ander merk gaan. Het zou me ook niet verbazen als we weer massaal naar hybride gaan. De geheel elektrische audi's en MB zijn te duur, de bijtelling is dan idioot en ik zie mezelf echt niet via allego palen naar de Alpen rijden. Dus misschien rij ik de 3 wel door, als een soort laatste der Mohikanen...

 2. Stephan
  Stephan schreef op dinsdag 10 januari 2023 om 11:46

  Beste, mijn eerste ervaring was een M3 SR. December 2019 zoals zovelen. Sceptisch zoals ook zovelen. Na het laden thuis helemaal top geregeld te hebben wil ik nooit meer anders en niemand in het gezin. Dus.. Y performance gekocht in juli. Nooit gedacht dat ik zoveel geld voor een auto zou betalen maar wat een feest!! De stap naar S is mij te groot maar wat zul je een plezier beleven. Groet

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 10 januari 2023 om 13:50

  @Paul; Ik was ook niet enthousiast over de Y, maar nu ik hem eens proefgereden heb en hem steeds vaker zie rijden ben ik toch van mening aan het veranderen.

  Een Model Y Performance staat wel in mijn lijstje met mogelijkheden voor de opvolger van de Model 3.

  De Model 3 naar privé halen trouwens ook. Dat is financieel volgens mij ook een goede zet.

  Als ik een Model S zou kopen (ik vind hem alleen te duur), dan zou ik die alleen zakelijk gaan rijden en de Model 3 voor privé houden waarschijnlijk. Ik denk dat 95% van mijn ritjes met de Model 3 nu al zakelijk zijn.

  @Stephan; die Model Y Performance lonkt ook. Nog een stuk betaalbaarder dan de S en toch weer echt iets anders dan een nieuwe Model 3.

 4. Richard
  Richard schreef op dinsdag 10 januari 2023 om 16:42

  Is er dan niemand die uitkijkt naar de Cybertruck? Dat is voor mij een potentiele opvolger voor mijn 3.

 5. Menno
  Menno schreef op woensdag 11 januari 2023 om 04:15

  Hier in NZ is het voorlopig nor even anders. de 3 and de Y zijn beiden wat geodkoper geworden daeze week. Wij hebben nu goed een jaar een 3 SR+ en die doet eigenlijk alles wat we willen, met de kleien uitzondering dat ik met 1.98 en lange benen wat meer ruimte achter de bestuurders stoel kan gebruiken. De S (plaid of long range) zijn net als de X hier nog niet bestelbaar. Met de huidige leeftijd van onze 3 nog geen enkel probleem, we gaan wel zien, maar voorlopig vindt ik de Y een maar een eitje.

 6. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 11 januari 2023 om 09:01

  @Richard; ik heb wel een reservering staan voor de Cybertruck. vrolijk Ik verwacht dat de eerste in Amerika dit jaar van de band rollen. Voordat ie in Nederland is, denk ik dat we in 2025 zitten. Dus dat is nog wat verder weg.

  Ik wil er graag een keer in rond rijden, maar ik vermoed dat ie te groot is om als dagelijks vervoer te gebruiken. Tenminste voor mij.

  Volgens mij is ie een beetje maatje RAM truck (en dergelijke). Die dingen lijken me totaal onpraktisch in het Nederlandse verkeer.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model S

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.