Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Model Y medio 2021 in Nederland

woensdag 3 februari 2021, 17:17 door | 2,102x gelezen | 7 reacties

Goed nieuws voor iedereen die wacht op een Tesla Model Y. Op de website van Tesla is nu in het bestelproces te zien dat de Model Y medio 2021 geleverd gaat worden. Voorheen was er nog geen indicatie van een datum te zien.

Tesla website - Model Y


Alle Europese Model Y's zullen uit de nieuwe Tesla fabriek bij Berlijn komen. Deze Gigafactory nadert inmiddels zijn voltooiing.

De Model Y die hier gebouwd gaat worden is waarschijnlijk ook de eerste Tesla die gebruik gaat maken van de nieuwe 4680 accucellen. Tesla kondigde deze nieuwe accucellen aan tijdens Battery Day in september 2020.

Andere vernieuwingen voor deze Europese Model Y zijn onder andere dat er een geavanceerde spuiterij gebruikt wordt die voor een betere laklaag moet zorgen op de auto.

En als je gaat bestellen, gebruik dan natuurlijk even een referral code zodat je gratis 1.500 kilometer Sypoercharger-tegoed krijgt.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

7 reacties

 1. Maurice
  Maurice schreef op donderdag 4 februari 2021 om 18:48

  Ik begreep via de chat op de Tesla website dat het in eerste instantie alleen om de Longe Range en Performance versies zal gaan. De Standard Range komt wel naar Nederland, maar pas later dit jaar of begin volgend jaar.

 2. Bernard
  Bernard schreef op dinsdag 9 februari 2021 om 11:27

  Ik las nu in de kranten dat de fabriek in Berlijn weer een fikse vertraging heeft, mogelijk nu al een half jaar.....

 3. Rely
  Rely schreef op dinsdag 9 februari 2021 om 14:05

  De mededeling over vertraging is verdacht want de bron wordt niet vermeld in het bericht in een duits automagazine, daarom zou het mij niet verbazen als we het hier over fakenews hebben, bedacht door iemand uit de fossiele brandstofwereld

 4. H.Kart
  H.Kart schreef op dinsdag 9 februari 2021 om 17:29

  Toch weer jammer dat ze geen (nog) Long Range RWD aanbieden. Die zou wel 550 km bereik hebben schat ik zo in. Dat blijft, vind ik, toch de beste keuze, lichter, zuiniger, goedkoper, minder bijtelling en gaat echt hard genoeg.
  Het is mij daarom nog steeds een raadsel waarom je meteen 4WD erbij moet nemen als je Long Range wilt. Kan mij voorstellen dat je dat doet bij de introductie, afromen van de markt, maar daarna zou ik 'm toch graag in de prijslijst zien.

 5. Menno
  Menno schreef op dinsdag 9 februari 2021 om 19:35

  Hoi H.Kart, LR RWD is bijna alles wat jij zegt, maar zuiniger is een vraag. Door de dubbele motor is er een meer economische gebruik mogelijk en is de acciradius langer dan met alleen achter wiel aandrijving.

 6. H.Kart
  H.Kart schreef op woensdag 10 februari 2021 om 13:51

  @Menno. Ik betwijfel de juistheid van uw bewering. Tesla geeft/gaf zelf ca. 30 km extra range op en alle tests bewijzen dat de LR RWD het verst komt. Ik heb er zelf overigens juist daarom hard mijn best voor gedaan er een van weinige te krijgen.

 7. H.Kart
  H.Kart schreef op woensdag 10 februari 2021 om 14:00

  WLTP: RWD = 600 km, AWD 560 km, Performance = 540/530 km

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.