Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

ANWB komt met de Elektrisch Rijden Monitor

maandag 4 december 2017, 20:20 door | 963x gelezen | 0 reacties

De ANWB heeft vandaag de Elektrisch Rijden Monitor uitgebracht. Hiermee wil de ANWB goede objectieve informatie bieden om een overwogen keuze te maken. Uiteraard valt daar ook wel weer het een en ander op af te dingen.

Elektrisch rijden monitor 2017


Zo is er uit gegaan van de NEDC informatie voor het bereik van de elektrische auto's. Iedereen weet echter dat de NEDC meting totaal niet betrouwbaar is. Daar moet je minimaal 20 procent van af trekken. Dat zou dus ten nadelen zijn van de prijs per kilometer.

Daarnaast wordt helaas niet duidelijk welke kosten voor elektriciteit gebruikt is. Er is nogal een verschil tussen thuisladen (zeker als je ook zonnepanelen hebt) of laden aan een commerciŽle laadpaal onderweg. Dat laatste zullen in elk geval Tesla rijders niet al te vaak doen.

De ANWB wil dit onderzoek de komende jaren steeds opnieuw uitvoeren om zo de veranderingen in de gaten te houden. Dat lijkt me een goede zaak.

Tesla is overigens (nog) niet meegenomen in het onderzoek. Er wordt namelijk alleen gekeken naar auto's onder de 50.000 euro. Totdat eind volgend jaar (hopelijk) de Model 3 beschikbaar komt zijn Tesla's voor deze vergelijking dus te duur.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.