Elja Trum

Trouw zeikt Tesla af, maar laat ook fans aan het woord

vrijdag 4 mei 2018, 23:23 door | 225x gelezen | 2 reacties

Gisteren werd ik gebeld door Harriët van het dagblad Trouw. Of ik als Teslafacts wat wilde vertellen over Tesla. Geen probleem natuurlijk. Vandaag stond een artikel over Trouw in het dagblad en daarbij werd ik als één van de vijf Teslafactss genoemd.

Genoemd bij het Tesla artikel in de Trouw van mei 2018


Naast de vijf fans die aangehaald werden stond er ook een artikel in over hoe Tesla elke seconde 90 euro verlies maakt. Een nogal negatief verhaal met Carlo Brantsen, hoofdredacteur van automagazine Carros, aan het woord.

Best storend hoe vaak er voor de negatieve insteek wordt gekozen in de media. Het is helemaal niet raar als een bedrijf dat hard aan het groeien is negatieve cijfers heeft, maar bij Tesla staan ze volgens de media dan gelijk weer op omvallen.

Natuurlijk is Elon Musk weer te positief geweest in zijn voorspellingen over de productie Model 3. Dat gebeurde bij de Model S en de Model X ook al. Niet voor niets bestaat er de normale tijd en de Elon tijd.

In het artikel van Trouw zegt Carlo triomfantelijk dat BMW wel duizend auto's per dag de fabriek uit laat rollen terwijl Tesla er nu zo'n 285 doet. Dat is niet iets negatiefs. Dat is indrukwekkend, dat Tesla nu al ruim een kwart van de productie van BMW weet te draaien. En binnen een half jaar zitten ze waarschijnlijk op ruim drie kwart.

Fans


Een mooi contrast is het optimisme en de tevredenheid van de Teslafactss die aangehaald worden. Geen negatief woord te vinden. Nu snap ik dat het woord 'Teslafacts' eigenlijk niet zo handig is, want dat suggereert dat ze sowieso niet open staan voor de eventuele nadelen.

Een nadeel dat ook de naam van dit blog heeft natuurlijk. Misschien moet ik nog eens denken over een alternatieve naam voor deze site.

Owh, en opmerkelijk genoeg is het stukje waarin Jesper aan het woord is wel in de krant, maar niet online te lezen. Wellicht was hij achteraf niet zo blij met de samenvatting die gemaakt was van hun gesprek.

Interview


Het telefoongesprek met Harriët duurde overigens zo'n twintig minuten. Het merendeel van die tijd heb ik enthousiast over Tesla gesproken. Uiteraard wordt dat in zo'n kort stukje samengevat. Het staat er in de krant in quotes, maar ik heb het natuurlijk niet zo letterlijk gezegd.

Ik zal het stukje over de geitenwollensokken dan ook even extra toelichten. Mijn punt daarbij is dat Elon Musk het in mijn ogen heel goed aan pakt. Hij zet elektrische auto's neer die op geen enkel vlak onder doen voor fossiele auto's.

Dus met sportauto prestaties, heerlijk weggedrag en een prachtig uiterlijk. Dat is volgens mij de juiste manier om mensen in een elektrische auto te krijgen. Niet inzetten op het milieu, maar de auto gewoon vetter maken dan de alternatieven.

De enige manier om gedrag te veranderen is door er voor te zorgen dat mensen het graag willen. Dat doe je door alle denkbare nadelen zo veel mogelijk weg te nemen en iets neer te zetten dat beter is dan wat er al is.

Het is opmerkelijk hoeveel weerstand er desondanks nog is voor elektrisch rijden. Mensen zijn super bang voor verandering. We rijden al 100 jaar op benzine en diesel, dus waag het niet daar aan te komen. 'Traditie', bah.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij heeft een reservering voor de Tesla Model 3, maar rijdt momenteel zelf nog in een dinosap verstoker.

2 reacties

  1. Woek
    Profiel Woek schreef op woensdag 9 mei 2018 om 11:14

    Hoi Elja, die 285 auto's per dag is wel heel erg conservatief. Dat zijn er inmiddels al meer dan 600, als je model S, X en 3 samen neemt. Binnen een paar maanden waarschijnlijk al 1000 (2000 model S+X per week, 5000 model 3 per week)

  2. Elja Trum
    Profiel Elja Trum schreef op woensdag 9 mei 2018 om 14:06

    Ja, dit was wat in het artikel van Trouw stond. Ben het verder ook meer met jou eens.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.