Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Spectaculaire testvlucht Starship SN8

donderdag 10 december 2020, 00:10 door | 1,087x gelezen | 1 reactie

Zojuist heeft SpaceX een erg geslaagde testvlucht uitgevoerd met Starship. Het leek voor zo'n 90 procent goed te gaan, met een spectaculaire ontploffing omdat het ruimteschip net te hard neerkwam.

Starship is het enorme ruimteschip van SpaceX waarmee Elon mensen naar Mars wilt brengen. Het schip is nog volop in ontwikkeling en dat lijkt -te oordelen aan de test van vandaag- behoorlijk goed te gaan.


Starship vloog in de test tot een hoogte van 12,5 kilometer waarna het controleert naar beneden kwam en netjes vlak voor de landing de motoren opnieuw startte.

Het lijkt er vervolgens op dat een raptor motor te vroeg uitschakelde of uitviel, waardoor Starship SN8 te hard neerkwam en ontplofte. Wel 'landde' het schip netjes op de landingsplaats.

De groene vlam aan het einde gaf al aan dat het niet goed ging. Die ontstaat doordat er koper mee gaat in de verbranding die van de binnenkant van de motoren komt. Starship kwam neer met een vaartje van circa 70 kilometer per uur.

Als de motoren niet uitgevallen waren op het laatst dan was de landing waarschijnlijk ook nog geslaagd.

Erg gaaf om mee te maken. Zelf had ik zowel de stream van SpaceX als die van Everyday Astronaut open staan.


SpaceX lijkt de test ook als een groot succes te zien. Veel nuttige testdata. Er was blijkbaar op het eind te weinig druk in de tank over om het schip op tijd af te remmen.

Starship sn8 elon tweet

RUD staat trouwens voor Rapid Unscheduled Disassembly, wat natuurlijk een erg gave manier is om te zeggen dat het schip explodeerde.

Het lijkt erop dat SN9 binnenkort getest gaat worden.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

1 reactie

  1. Elja Trum
    Elja Trum schreef op vrijdag 11 december 2020 om 16:44

    Aanstaande maandag wordt Starship SN9 naar de launchpad gebracht. Het zou dus goed kunnen dat er deze maand nog een nieuwe testvlucht gaat plaatsvinden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen SpaceX

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.