Elja Trum

Concurrentie voor Tesla komt langzaam op stoom

zaterdag 16 september 2017, 23:32 door | 236x gelezen | 2 reacties

Tesla is momenteel nog alleenheerser wanneer het gaat over bruikbare elektrische auto's. De traditionele autofabrikanten beginnen echter langzaam wakker te worden. Dat was te zien op de autoshow in Frankfurt afgelopen week.

Mercedes EQA Concept

Mercedes EQA Concept

Er is echter nog maar weinig concreets aangekondigd. Vooral conceptmodellen en aankondiging van elektrische auto's die over (meer dan) twee jaar op de markt zouden moeten komen.

Skoda Vision E

Skoda Vision E

Vrijwel elk concept zou gemakkelijk de 500 kilometer moeten halen op één lading en binnen een half uur weer bijgeladen zijn. Helaas nog geen concrete productmodellen die je nu kunt bestellen.

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

Het is fijn om te zien dat elektrisch rijden nu echt de aandacht lijkt te krijgen die het verdient. Autofabrikanten kunnen na het succes van Tesla eigenlijk ook niet anders.

Wilko Stark (Daimler) over tesla

Wilko Stark van Mercedes over Tesla (bron: De Gelderlander)

In de krant kwam ik bovenstaand stukje tegen in een artikel over de elektrische plannen van Mercedes. Bijzonder om te zien hoe arrogant deze Mercedes topman het heeft over Tesla.

Als Tesla niet had laten zien dat de markt voor elektrisch rijden er is en dat er prachtige elektrische modellen mogelijk zijn met interessante specificaties dan had Mercedes echt niet de plannen gehad die ze nu hebben.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

  1. Thieu
    Thieu schreef op zaterdag 16 september 2017 om 23:49

    Het zijn bij Mercedes natuurlijk ook geen kleine jongens en ik denk dat waar is wat Stark gezegd heeft. En waarom zou dat arrogant moeten zijn. Hij verkoopt zijn merk, daarvoor wordt hij betaald. Tesla zal hard moeten werken om zijn voorsprong te behouden, en da's prima.

  2. Elja Trum
    Elja Trum schreef op zondag 17 september 2017 om 00:03

    Tesla maakt geen winst omdat ze alles investeren in nieuwe producten en het opschalen van het bedrijf. En volgend jaar maken ze geen 50.000 auto's, maar 300.000. En de marge per auto bedraagt ongeveer 25%. Dat zijn allemaal hele goede cijfers die Wilko voor het gemak even negeert. Dat maakt hem arrogant, want hij weet dat best.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.