Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Alleen nog maar elektrische auto's vanaf 2030

donderdag 12 oktober 2017, 10:40 door | 361x gelezen | 0 reacties

In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat er vanaf 2030 alleen nog maar uitstootloze auto's verkocht mogen worden in Nederland. Een mooie regel om fabrikanten aan te zetten tot het leveren van elektrische auto's.

Eerste Tesla Model 3 in Nederland (foto door Jurr)


Wat mij betreft is dit doel ook een goede reden om de belastingvoordelen die elektrische auto's momenteel genieten er voorlopig nog even in te houden. Dat versnelt uiteraard alleen maar de adaptatie van elektrisch vervoer.

Persoonlijk denk ik dat 2030 geen enkel probleem gaat worden. Als je nu al kijkt naar hoeveel goedkoper een elektrische auto rijden is dan een dinosapstoker. Met het stijgende aanbod van elektrische auto's van vrijwel elk automerk de komende jaren is de keuze straks snel gemaakt.

Momenteel zijn elektrische auto's nog wel duurder in aanschaf vergeleken met brandstofmotoren, maar waarschijnlijk is dit verschil binnen enkele jaren ook verholpen. Accu's worden momenteel zo'n 7 procent goedkoper per jaar en naarmate de productie nog verder opgeschaald wordt zal dit nog sneller gaan.

Wat mij betreft hadden ze dus ook prima 2025 aan kunnen houden. Tegen die tijd moet je al behoorlijk stom zijn als je een auto koopt die duurder is in aanschaf, in gebruik, in onderhoud en waarbij je elke paar honderd kilometer in de regen aan de pomp moet staan...

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.