Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Bijtellingsregels veranderen; bestel nu je Tesla

dinsdag 14 augustus 2018, 14:14 door | 1,336x gelezen | 0 reacties

Per 1 januari 2019 gelden er nieuwe bijtellingsregels in Nederland. Een duurdere elektrische auto rijden wordt een stuk minder interessant gemaakt door de overheid. Wil je het maximale voordeel? Bestel dan voor 15 juli 2018 je Tesla.

Wat verandert er?


Momenteel betaal je met een elektrische auto die zakelijk aangeschaft is én die je ook privé gebruikt een bijtelling van 4 procent. In 2019 veranderen de regels en geldt het 4 procent tarief alleen nog maar tot een aanschafwaarde van maximaal 50.000 euro.

Stel dat je een Tesla Model S op het oog hebt ter waarde van 100.000 euro. Momenteel betaal je daar (afhankelijk van je inkomen) netto 2.220 euro per jaar voor.

Tesla Model S


Met de regels van 2019 gaat dezelfde Model S je echter veel meer kosten. Je betaalt over de eerste 50.000 euro nog steeds 4 procent (netto circa 1.116 euro per jaar). Daarboven betaal je over de rest echter 22 procent (netto circa 6.108 euro per jaar).

In totaal kost de Tesla Model S je netto dus zo'n 7.224 euro. Je bent dus 5.004 euro duurder uit wanneer je de auto in 2019 op je naam laat zetten vergelijken met in 2018. Meer dan drie keer zo veel.

» Een handige rekentool voor de exacte bijtelling vind je hier

Bestel voor 15 juli 2018


In Nederland is er dus best nog een drukte te verwachten voor nieuwe Tesla's. Zowel bestaande Tesla rijders als potentiële Tesla rijders doen er goed aan om nu de knoop door te hakken.

Tesla Nederland heeft laten weten dat ze alle bestellingen die uiterlijk 15 juli 2018 binnen komen gegarandeerd nog in 2018 zullen leveren.

Je kunt dan dus nog 5 jaar lang gebruik maken van het goedkopere bijtellingstarief van vier procent. Absoluut de moeite dus!

Tesla Model X


Je oude Tesla de deur uit?


Ook als je nu al een Tesla rijdt is het slim om even te kijken naar de veranderende regels. Bijtellingsregels zijn namelijk gedurende vijf jaar geldig. Daarna loopt het niet standaard door en ga je in principe 25 procent of 22 procent bijtelling betalen.

Voor het maximale voordeel is een aanschaf dit jaar dus nog interessant. Autoblog heeft in een duidelijk artikel de regels nog even goed uiteen gezet.

En bij de Tesla Model 3


Heb je een Tesla Model 3 in reservering staan, dan heb je pech gehad. De eerste Model 3's worden pas in 2019 in Europa verwacht. Te laat dus om nog van de gunstige belastingregels gebruik te maken.

Gelukkig is de Tesla Model 3 niet zo prijzig als de S of X. Waarschijnlijk wordt het goed mogelijk om hem onder de 50.000 euro te houden.

Ga je voor een Long Range en wat opties dan zit je waarschijnlijk wel al snel zo'n 10.000 euro boven die 50.000 euro grens. Je betaalt dan met de nieuwe regels ongeveer twee keer zo veel bijtelling als je nu zou hoeven betalen. Toch jammer.

Je kunt dus nog overwegen toch voor die Model S te gaan. In dit artikel leg ik uit waarom ik zelf heb besloten te wachten.


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018.
De eerste publicatiedatum is vrijdag 1 juni 2018, 16:08.
Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.