Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Je Tesla krijgt weer een flinke update

dinsdag 11 april 2023, 09:45 door | 1,981x gelezen | 6 reacties

Ergens in de komende weken krijgt je Tesla weer een nieuwe update binnen. In de update vooral veel veranderingen aan de user interface; of om het eenvoudiger te beschrijven: het scherm en de bediening.

Teslascope deelde de updates op Twitter. De update is momenteel alleen nog beschikbaar voor medewerkers van Tesla, maar doorgaans zit het dan ook binnen een paar weken in jouw Tesla.

Zo kun je na de update ook kiezen voor een groter lettertype op je scherm; handig als je het nu allemaal wat te klein vindt. Ook kun je straks zoeken in de instellingen. Je hoeft dus niet meer alle schermen door om de specifieke instelling die je zoekt te vinden.

Updates april 2023


Wanneer je navigeert naar een Supercharger of een 'point of interest' krijg je direct foto's en reviews van de locatie te zien.

Ook een mooie update: je kunt straks je telefoon bedienen vanaf het stuur. Als je een telefoontje krijgt kun je dan het linker scrollwiel gebruiken om op te nemen of het telefoontje weg te drukken. Ook kun je jezelf even 'muten' (stilzetten) terwijl je aan de telefoon bent.

Sowieso wordt de inzet van het linker scrollwiel veelzijdiger. Je kunt namelijk dadelijk zelf instellingen toewijzen aan het wieltje. Dan kun je er bijvoorbeeld je dashboardkastje mee openen of de helderheid van je scherm mee bedienen.

Updates april 2023


Via instellingen kun je jouw gewenste standaardfunctie instellen, maar door de knop langer in te drukken verschijnt er straks ook een complete lijst van acties waar je dan doorheen kunt scrollen.

Ook komen er nieuwe geluidjes bij het schakelen. Dus bijvoorbeeld wanneer je je Tesla in de achteruit zet. Je kunt deze geluidjes ook uitschakelen, als je dat liever hebt.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

6 reacties

 1. Menno
  Menno schreef op dinsdag 11 april 2023 om 10:05

  Laat maar komen, er is altijd wel wat nuttigs bij. Telefoon opnemen met de scroll heb ik eerdere al op mijn Tesla gehad. Maar al een tijdje niet.

 2. Jaap
  Jaap schreef op dinsdag 11 april 2023 om 11:44

  Nóg meer gepiep en lawaai bij handelingen. Daar zit ik nou echt niet op te wachten. Ik zou willen dat ze allemaal (continu) uit te schakelen waren! Inclusief de irritante 'rijbaan-assistent' die de NL-situatie (onderbroken streep aan de bermzijde en doorgetrokken streep in het midden) niet kent en continu meent te moeten ingrijpen bij gebruik van de cruise-control.
  En wat te denken van de ook zo 'geweldig' werkende grootlicht-assistent (NOT).
  Je moet tegenwoordig een kwartier eerder de auto in om al die irritante 'hulpsystemen' telkens opnieuw uit te schakelen.
  Ik begin hier inmiddels behoorlijk de 'P' over in te krijgen!

 3. gast schreef op dinsdag 11 april 2023 om 13:06

  Aan Jaap: Bij ons werkt het de automatische verlichting en ruitenwisser sinds enkele weken nagenoeg perfect!

 4. gast schreef op dinsdag 11 april 2023 om 19:16

  Hoi Jaap, automatisch groot licht werkt prima, rijbaan assistent kan af en toe een dingetje zijn inderdaad, maar welke auto is perfect, geen één denk ik. Een kwartier eerder de auto in, kom op Jaap, je weet inmiddels toch wel waar welk knopje voor is….

 5. Vincent
  Vincent schreef op dinsdag 11 april 2023 om 20:45

  Ik sluit me aan bij Jaap. Laat ons eens en voor altijd die ellendige rijstrook overschrijdingspreventie uitschakelen als we dat willen. Ik verschiet met nog regelmatig rot als ik het vergeet uit te zetten. Verder vind ik die gebruikers interface updates niet zonder gevaar.

 6. Danny Berx
  Danny Berx schreef op donderdag 13 april 2023 om 01:51

  Ik stoor me minder aan de aanwezige geluidjes. Ik heb wel 'joe mode" ingeschakeld, dan zijn die (irritante) waarschuwingen minder hard. De werking van de grootlichten zijn niet optimaal, deze worden te vlug automatisch ingeschakeld. M'n regensensor werkt al enige tijd zeer slecht. Deze sensor is thans gekuist, maar veegt toch meestal zeer snel als dit helemaal niet nodig is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.