Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Nieuwe update rolt uit: Netflix kijken in je Tesla

dinsdag 17 september 2019, 09:18 door | 3,934x gelezen | 3 reacties

Elon had het al eerder aangekondigd, maar de aangekondigde V10 update van de Tesla software wordt momenteel langzaamaan uitgerold naar Tesla rijders in het Early Access Program. Wat is er allemaal nieuw?


Tesla Theater


De leukste update voor bij een Tesla Supercharger vind ik wel Tesla Theater. Hiermee kun je video's bekijken terwijl de auto geparkeerd staat en verbonden is met wifi.

Je kunt in Tesla Theater momenteel Netflix, Youtube en Tesla Tutorials bekijken.

Netflix, Yutube en Tesla Tutorials


Tesla heeft eerder aangegeven dat er bij Superchargers wifi aangeboden zal worden. Ik heb dit zelf nog nergens gezien, dus mogelijk kun je voorlopig vooral nog thuis voor je eigen woning naar Netflix kijken in je auto. Ik denk dat mijn voorkeur dan toch uitgaat naar de bank in de woonkamer.

Cuphead


Cuphead is een platformspelletje gebaseerd op de tekenfilms uit de jaren dertig van de vorige eeuw. In onderstaande video zie je hoe het eruit ziet (niet de Tesla-versie).


Om Cuphead te spelen heb je wel een USB controller nodig (voor zo'n 30 euro te koop).

Leuk dat het aanbod aan spelletje steeds groter wordt. Persoonlijk vind ik deze tekenstijl niet bepaald mooi, maar daar zullen vast veel mensen ook anders over denken.

Caraoke


Bij de karaoke mogelijkheid verschijnen de tekst in beeld van de liedjes die je afspeelt. Je kunt er ook voor kiezen om wel helemaal zelf te zingen (zonder dat er gezongen wordt in de muziek) of dat je toch liever ook de zanger zelf hoort.

Tesla Caraoke


Ook dit werkt alleen terwijl de auto stil staat. Dat maakt deze toevoeging zo op het eerste gezicht wat minder bruikbaar in de praktijk tijdens autoritjes met het gezin.

Vernieuwde visualisaties


In V10 is de weergave van de wereld om je auto heen weer beter geworden. Je ziet meer lijnen en objecten.

Ook leuk is dat je kunt slepen en in- en uit kunt zoomen op de weergave. Geen idee of het in de praktijk ook ergens nuttig voor is, maar het ziet er in elk geval leuk uit.


Als je full self driving hebt afgenomen, dan krijg je nu bij het wisselen van rijbaan ook te zien waar de auto naar toe wilt verschuiven.

Navigeren


In het navigatiesysteem is ook het een en ander nieuws te vinden. Zo kun je nu direct bij het openen van het navigatie zoekscherm naast 'Thuis' en 'Werk' ook kiezen voor 'Hungry' en 'Lucky'.

Bij 'Hungry' wordt je automatisch naar een restaurant in de buurt geleidt. Bij 'Lucky' wordt je naar een 'verrassing' geleidt.

Lucky or hungry


Als je naar een locatie zoekt wordt direct bij de suggesties ook getoond hoe ver weg de betreffende suggestie is. Ook kun je doorklikken naar meer gedetailleerde informatie over de locatie waar je heen wilt navigeren.

Verbetering Sentry Mode


Sentry mode was wellicht wel één van de interessantste update het afgelopen jaar. Deze beveiligingsmodus neemt videobeelden op van iedereen die in de buurt van je auto komt. De beelden worden opgeslagen op een USB stick.

Nu kan die USB stick met Sentry Mode redelijk snel vol raken. In de V10 update worden deze Sentry video's in een seperate map op je USB drive opgeslagen. Daarnaast worden oudere Sentry video's automatisch verwijderd wanneer er niet genoeg ruimte meer is op je drive (en de Sentry video's meer dan 5 gigabyte innemen).

Volgens mij een mooie update waardoor je minder vaak je USB stick uit je auto hoeft te halen om hem leeg te gooien.

Joe Mode


Met 'Joe Mode' (verder geen onduidelijke naam ofzo) kun je het volume van de waarschuwingsgeluidjes in je Tesla op een lager niveau zetten (halveren). Ik vind dit een prettige update, want nu vind ik het in- en uitschakelen van de Autopilot best opdringerig qua geluid wanneer je passagiers hebt.

Applicatie balk


De balk waarmee je applicaties in je Tesla kunt starten is iets gewijzigd. Vooral de volgorde, maar ook de benaming van sommige items. Handig is dat telefoneren nu het eerste item in de balk is. Dit lijkt me ook de meest gebruikte optie (hoewel ik zelf meestal voice-dialing gebruik).

Nieuw applicatie balk


Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

3 reacties

 1. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 17 september 2019 om 13:20

  Nou ik vind het allemaal prachtig maar aan nog meer spelletjes, Netflix en karaoke heb ik niet zoveel behoefte. Het ware beter dat Tesla aandacht schenkt aan het helpen van berijders met een probleem(pje).

  Ik kon nergens terecht (behalve bij een antwoordapparaat dat mij steeds in een kringetje rondstuurde) EN (na zelfhelp) op een latere mail heb ik (na 1 week) ook nog steeds geen antwoord.

  Daar moet aan gesleuteld worden Tesla, anders valt alles wat er opgebouwd wordt aan goodwill en rijders-tevredenheid weg. Ik wil van Teslafacts geen klaagmuur maken; daarvoor vindt ik het te informatief maar moest dit wel even kwijt.

  Prioriteiten stellen is in het zakenleven van eminent belang. Een tevreden klant is een ambassadeur voor het merk. Vrij daarom met je klant vrolijk als je snapt wat ik bedoel.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 17 september 2019 om 13:46

  @Wiebe; Ja, dat is inderdaad niet al te best.
  Ik begreep dat bij een Tesla Store op bezoek gaan nog de beste manier is om iets voor elkaar te krijgen. Tesla moet daar zeker hard aan werken.

  Volgens Elon zijn ze daar overigens ook hard mee bezig.

 3. Onno
  Onno schreef op dinsdag 17 september 2019 om 14:12

  Werkt de update ook voor de Tesla model S uit 2016, aangaande de visualisaties tijdens het rijden waarbij je op het scherm ziet waar je rijdt en ook de andere auto's kan zien

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.