Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Oplossing voor een leeg scherm bij Tesla Theater

maandag 4 oktober 2021, 20:40 door | 2,653x gelezen | 6 reacties

Sinds een paar weken kreeg ik een leeg wit scherm te zien als ik in mijn Model 3 het Theater opende. Ik dacht dat een volgende update wel een oplossing zou brengen, maar uiteindelijk bleek de oplossing vreemder dan gedacht.

Tesla Theater scherm leeg


Een nieuwe update kwam namelijk wel voorbij, maar mijn theater bleef volledig blank. Best vervelend, want -hoewel ik het vooraf niet verwacht zou hebben- ik en de kinderen kijken best vaak even een Netflix filmpje in de auto.

Een reset van het infotainment systeem (door beide knoppen op het stuur langer ingedrukt te houden) bleek ook geen oplossing te bieden. Wat wel de oplossing bleek was zo vreemd dat ik zelf eigenlijk niet geloofde dat het zou werken.

Wat je moet doen is het auto-menu openen (op het auto-icoon links onderin het scherm klikken) en naar het tabje 'software' gaan. Vervolgens klik je op de naam van je auto (in mijn geval 'Glitch').

Er verschijnt nu een scherm waar je de naam kunt veranderen. Vervolgens tik je de naam 'Rabbit of Caerbannog' in en druk je op 'opslaan'.

Rabbit of Caerbannog


Dit is een Monty Python verwijzing (Easter egg) en zorgt ervoor dat er een grote voet in het scherm verschijnt. Je kunt hierna de naam weer terugzetten op wat hij was.

Ga nu terug naar je Theater en -verhip- het werkt weer!

Een alternatief is dat je naar 'scherm' gaat in het auto-menu en de taal aanpast naar een willekeurige andere taal. Daarna kun je hem weer terugzetten en werkt het theater ook weer. Maar, wees eerlijk, dat is niet zo'n leuke oplossing als het konijn...

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

6 reacties

 1. Hein
  Hein schreef op dinsdag 5 oktober 2021 om 10:49

  Hahaha hilarisch. Het werkt idd.
  Dit is waarom Tesla zo leuk is.

 2. Jeffrey
  Jeffrey schreef op dinsdag 5 oktober 2021 om 11:13

  Beide akties heb ik niet gedaan, maar toch was er 'opeens' Netflix weer in het theater - Enig verband met de veranderingen rondom corona restricties vrolijk

 3. gast schreef op dinsdag 5 oktober 2021 om 11:19

  Top! Wat grappig!

 4. Peter
  Peter schreef op dinsdag 5 oktober 2021 om 11:52

  Top! dank voor tip.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.