Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

V10 nu ook beschikbaar in Nederland

donderdag 3 oktober 2019, 10:01 door | 6,147x gelezen | 14 reacties

Eerder schreven we al over de uitrol van de nieuwe V10 software in Amerika, maar nu is de uitrol ook gestart in Nederland. Zelf kreeg ik gisterenavond de melding dat er een update beschikbaar was.


Versienummer van de update was 2019.32.11.1. Ik had verwacht dat er aan het versienummer wel te zien zou zijn dat het V10 is, maar blijkbaar is daar geen relatie.

Hoe dan ook, vanochtend even door de release notes gescrolled van de nieuwe updates. Echt weer een mooi (gratis) update die weer leuke dingen toevoegt aan de Model 3.

Uiteraard ook direct even ingelogd op mijn Netflix account in de auto en even kort gekeken. Het viel me op dat het geluid echt goed is. Verder verwacht ik niet echt vaak Netflix in de auto te kijken, maar het kan een prettig tijdverdrijf zijn als je bij een Supercharger staat te laden.

Netflix in de Tesla Model 3


Mocht jij de update nog niet via een melding ontvangen hebben, dan kun je ook in de app zelf laten zoeken naar updates en mogelijk kun je hem dan wel al installeren.

Nieuw in Versie 10


Versie 10 brengt vooral vernieuwingen op het gebied van entertainment. Zo is er het spel Cuphead, Tesla Theater (met Netflix, Youtube en Tesla Tutorials) en Caraoke.

Rijvisualisatie en Autopilot
Daarnaast is de rijvisualisatie aangepast met extra weergave van de wereld om je heen. Je kunt nu ook op het scherm over de animatie van je auto slepen en pinchen om je auto en de omgeving vanuit een andere hoek te bekijken.

Ook in de Autopilot zitten mooiere verbeteringen. De auto remt bijvoorbeeld op een natuurlijkere manier. Dit merk je vooral wanneer er iemand voor je invoegt; de auto remt dan niet meer zo abrupt.

De acceleratie is eveneens soepeler geworden nu. Verder worden onderbroken en dubbele lijnen herkent (en getoond op de weergave). Andere voertuigen worden ook beter herkend, net als de richting die zo op rijden.

Best veel prettig verbeteringen in de Autopilot dus!

Navigatie
In de navigatie zijn nu naast 'thuis' en 'werk' ook 'trek' en 'bonnefooi' toegevoegd. De krijgt bij deze opties een willekeurig door Tesla gekozen resultaat in de buurt. Ook kun je in de kaart nu op labels klikken om meer details te bekijken over die locatie (en er naar toe te navigeren).

Smartphone app
Met de mobiele app (update die ook even naar de nieuwste versie) zijn er nu ook extra opties. Handig is bijvoorbeeld dat je links naar video's door kunt sturen naar je auto. Ook kun je nu op afstand de ramen open zetten en sluiten.

Dashcam
De ingebouwde dashcam neemt nu ook het beeld van de camera op die aan de achterkant van de auto zit. Handig als je van achteren aangereden wordt, dan heb je hier bewijs van. Wanneer je op het opnameknopje van de dashcam in de auto klikt worden de afgelopen 10 minuten opgeslagen op je USB-stick (niet nieuw, maar nu inclusief achteruitkijkcamera).

Video's van de bewakingsmodus worden nu in een aparte map opgeslagen. Handig als je die terug wilt zoeken. Ook worden de oudste video's nu automatisch verwijderd als er onvoldoende ruimte op je USB stick is.

Joe-modus
Met Joe modus kun je de geluidsignalen van de auto verlagen zodat passagiers er minder last van hebben.

Bluetooth media
Wanneer je media vanaf je telefoon beluistert in de auto krijg je nu meer informatie, zoals albumhoezen, te zien. Ook is de audiokwaliteit omhoog gegaan en kun je nu door gekoppelde afspeellijsten op je telefoon bladeren vanuit het touchscreen van je Tesla.

Application Launcher
Een kleine, maar prettige, update is de application launcher. De indeling is aangepast. Nu staat bijvoorbeeld de telefoon direct links bij het openen. Wel zo handig om die snel te vinden.

Bestuurdersprofiel
In V10 worden nog meer instellingen die bij jouw als bestuurder horen in je profiel opgeslagen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

14 reacties

 1. @kaasie
  @kaasie schreef op donderdag 3 oktober 2019 om 17:08

  Beste Elja, ik vraag mij af hoe men ( ik ) Netflix in mijn Model3 kan kijken, moet men dan niet aan een WiFi paal staan, of gaat dit via de iPhone als persoonlijke hotspot.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op donderdag 3 oktober 2019 om 17:17

  @Kaasie; zelf heb ik het alleen nog maar thuis op mijn oprit geprobeerd momenteel. Daar zit ik inderdaad op wifi.

  De eerste mensen de Netflix al konden proberen gaven aan dat ze ook op het 4G netwerk van de auto konden kijken. Ik heb dit nog niet geprobeerd.

  Als je een ongelimiteerd abonnement hebt voor data op je telefoon is het een leuke om te proberen of dat ook werkt.

 3. Philippe Schreurs
  Philippe Schreurs schreef op donderdag 3 oktober 2019 om 20:24

  Heb zelf V10 in de Model X, maar ik krijg geen melding over Netflix/youtube

 4. Ivonne
  Ivonne schreef op vrijdag 4 oktober 2019 om 14:34

  Hoe kan ik via de Tesla app zoeken naar een update?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.