Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Premium Connectivity nu per maand te betalen

zaterdag 18 april 2020, 14:14 door | 6,660x gelezen | 18 reacties

Bij aankoop van je Tesla krijg je gratis een jaar lang Premium Connectivity (tenzij je de Model 3 standard range hebt). Tot nog toe kon je het nog niet los aanschaffen en kon je dus gratis gebruik blijven maken van de voordelen hier. Daar komt nu verandering in.

Premium Connectivity


Als je inlogt op je Tesla account op de website van Tesla kun je bij de details van je auto zien hoe lang je Premium Connectivity nog geldig is. Mijn Model 3 is geleverd op 1 maart 2019 en ik zie nu dat mijn gratis periode eindigt op 18 mei 2020.

Vanaf dan moet ik 9,99 euro (inclusief BTW) per maand betalen voor Premium Connectivity. Persoonlijk vind ik het dat tientje per maand zeker wel waard, maar het zijn dus wel extra kosten die er nu bij komen.

Premium connectivity per maandWat is Premium Connectivity?


Er zijn dus twee varianten van connectiviteit. De Standaard (gratis) en de Premium. Bij de standaard kun je dus geen satellietkaarten tonen op je navigatie (wel gewoon de normale kaart) Ún je kunt geen live-verkeersweergave zien.

Wel houdt je routeplanning gewoon rekening met files op je route. Daar hoef je de premium connectivity niet voor te nemen.

Alle leuke extraatjes werken echter bij Standaard alleen als je verbonden bent met Wifi. Dus je hebt dan alleen Spotify, videostreaming, karaoke en je internet browser wanneer je stil staat en aangesloten bent op een wifi-punt.

Tijdens het rijden wordt wifi sowieso uitgeschakeld, dus je kunt helaas niet je telefoon als accesspoint gebruiken gedurende een rit.

Connectivity pakketten


Als je eigenlijk nooit Spotify luistert tijdens het rijden, dan zou het best de moeite kunnen zijn om geen Premium Connectiviteit af te nemen. Verder is het nut immers feitelijk erg beperkt.

Voor de duidelijkheid; elke Tesla die voor 30 juni 2018 besteld is krijgt Premium Connectivity levenslang gratis. Daarna krijgt elke Model S, Model X, Model Y en Model 3 een jaar lang gratis Premium Connectivity, met als uitzondering de Standard Range modellen; die krijgen alleen de eerste 30 dagen gratis.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

18 reacties

 1. gast schreef op zaterdag 18 april 2020 om 19:53

  Ik heb persoonlijk wel moeite met het betalen voor premium connectivity. Ik heb de LR RWD, destijds ook mede gekozen voor de connectiviteit upgrade. Het staat ook netjes op de factuur dat ik dat heb gekocht. Toen ik de model 3 vorig jaar mei bestelde was er, voor zover ik weet, niets bekend dat dit naderhand omgezet zou worden in een abonnement. Het principe dat er nu maandelijks betaald moet worden voor iets wat ik eerder heb gekocht, los van het bedrag, vind ik niet kunnen.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op zaterdag 18 april 2020 om 21:02

  @gast; ik zou het terug moeten zoeken, maar volgens mij was ook toen al bekend dat Premium Connectivity alleen voor het eerste jaar was.

 3. Marcel de Boer
  Marcel de Boer schreef op zondag 19 april 2020 om 08:03

  Ik rijdt een model 3 sr+ met deels premium interieur die is geleverd op 4 december 2019. Sindsdien heb ik ook premium connectivity. Ook in mijn account staat nu dat deze op 18 mei 2020 verloopt. In de toelichting van Tesla staat echter dat deze een jaar na aflevering geldig zou moeten zijn.

 4. Boy
  Boy schreef op zondag 19 april 2020 om 13:24

  Je kunt tijdens het rijden wel gewoon je wifi aanzetten. Even op je LTE symbool klikken, naar wifi instellingen gaan en wifi aanzetten. Vervolgens kun je ook tijdens het rijden je telefoon als accespoint gebruiken. Ik download op deze manier altijd de softwareupdates aangezien ik niet dichtgenoen bij mijn huis kan parkeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.