Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Superchargers in BelgiŽ ook beschikbaar voor niet-Tesla's

donderdag 19 mei 2022, 10:10 door | 1,682x gelezen | 3 reacties

Nadat in Nederland sinds februari alle Tesla Superchargers ook door andere merken te gebruiken zijn, worden nu ook Superchargers in andere landen opengesteld voor niet-Tesla's. In BelgiŽ zijn negen locaties nu te gebruiken.

Het gaat om Superchargers in Antwerpen, Arlon, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namur, Remouchamps, Verviers en Wavre. Sinds gisteren kun je hier ook met je Kia, Audi of welk merk dan ook terecht (mits je een CCS aansluiting hebt).

Supercharger Walsall

Supercharger in Walsall, Engeland

Ook in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden worden Superchargers opgesteld. In Frankrijk en Noorwegen kun je ook al terecht bij Tesla Superchargers. In totaal zijn er nu 200 locaties (met 2.900 laadpunten) beschikbaar voor iedere elektrische auto.

Laadprijzen varieren per locatie maar zijn gemiddeld zo'n 70 cent per kilowattuur. Door een maandelijks abonnement te nemen van 12,99 euro verlaag je de prijs naar gemiddeld 55 cent per kWh. Als Tesla rijder heb je overigens automatisch al het gunstigste tarief.

Voor ons als Tesla rijder is het openstellen van Superchargers mogelijk niet altijd gunstig. Het grote voordeel bij Tesla is bij het reizen juist die Superchargers. Als de plekken dan ingenomen worden door andere merken, dan is dat natuurlijk jammer.

In de praktijk is het nu overigens doorgaans zo dat er veel ongebruikte laders zijn. Het is voor Tesla natuurlijk gunstig als de laders ook goed gebruikt worden. Er kan dan ook meer geÔnvesteerd worden in het nog verder uitbreiden van het Supercharger netwerk.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

3 reacties

 1. Rik
  Rik schreef op dinsdag 24 mei 2022 om 10:43

  Ik vind het jammer dat andere automerken nu ook de Teslacharger mogen gebruiken, dit gaat straks wachttijden geven waar wij Tesla rijders niet op zitten te wachten en afbreuk doet aan het merk!!

 2. Jan Willem
  Jan Willem schreef op dinsdag 24 mei 2022 om 11:13

  Ik ben zelf MS rijder en juich het to dat tesla de SC openstelt voor alle EV's. Dit is alleen al goed om het elektrisch rijden te stimuleren en sneller voortgang te maken met de energie transitie. Dit doet juist geen afbreuk aan het merk, Elon is een groot voorstander om energie transitie te versnellen.

 3. Menno
  Menno schreef op dinsdag 24 mei 2022 om 22:28

  Meer gebruik vand e laders, betekend meer reden om meer laders te instaleren. Meer laders betekend meer plekken om gebruik te kunnen maken. En dat geeft weer meer mogelijkheden om een alternatieve routes te rijden. En meer mensen met range angst die toch voor een EV kunnen gaan kiezen. Ik ben niet bang dat er ineens wachtijden gaan komen. Al zal het best wel eens kunnen voor komen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.