Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Superchargers laden binnenkort met 300 kW op

donderdag 15 juli 2021, 15:51 door | 1,883x gelezen | 4 reacties

Elon heeft via een Twitter-bericht laten weten dat het Supercharger netwerk wordt geŁpgraded van 250 kW naar 300 kW. Hierdoor kun je straks nog wat sneller je Tesla weer volgieten met stroom.

Elon Musk op Twitter

Elon Musk reactie op een Tweet over de Tesla's
in de Car & Driver EV top 10

Verder zijn er nog geen details bekend. Dus wanneer dit precies gaat gebeuren is niet bekend, maar ook niet welke auto's geschikt zullen zijn voor deze hogere laadsnelheid.

Zelf ben ik overigens al helemaal niet ontevreden over de huidige snelladers van Tesla. Zeker de 250 kW Superchargers laden je auto erg snel weer op.

Ook de 'oudere' Superchargers zijn in veel gevallen vlot genoeg als je de laadsessie toch al weet te combineren met een lunch of diner. Doorgaans vertrek ik thuis in elk geval met een volle accu, dus moet het al een flinke trip zijn wil onderweg laden Łberhaupt nodig zijn.

Meer laadsnelheid is natuurlijk altijd welkom, dus dit is weer een mooie ontwikkeling.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

4 reacties

 1. Alex
  Alex schreef op dinsdag 20 juli 2021 om 13:06

  Ik vind de v3 supercharger van 250 kw nog steeds niet zo snel als verwacht, alleen wanneer ik met minder dan 10% aankom wat je meestal juist niet doet (en route voorbereid uiteraard) zie je heel even 200 kw in je scherm, maar al binnen een paar minuten zwak je af naar onder de 150kw. Wat een v3 supercharger dus echt niet sneller maakt.

 2. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 20 juli 2021 om 14:55

  Laatste keer in Akersloot zat ik maar op 95kW bij boven de 50% vol. Nee; de Tesla even snel volstampen is (nog) niet aan de orde. Maar ik ben ervan overtuigd dat het wel gaat gebeuren. En dan zonder een "accuverkromming" op te lopen natuurlijk.

 3. gast schreef op dinsdag 20 juli 2021 om 15:24

  250 of 300kW is idd wat misleidend en hang van vele factoren af. Ik heb het nog niet gezien. Maar ik klaag niet. Laden aan 90kW en een netwerk enkel en alleen voor Tesla is de max.

 4. Douwe van Terwisga
  Douwe van Terwisga schreef op woensdag 21 juli 2021 om 00:07

  Het zou leuk zijn, maar ik had begrepen dat de Tesla M3 SRP hooguit met 150kWh kan laden, als fysieke beperking, dus ik heb er niet veel aan

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.