Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Kerstupdate wordt uitgerold

zaterdag 26 december 2020, 15:15 door | 2,799x gelezen | 22 reacties

Tesla is bezig een nieuwe software update uit te rollen. De update met kerst is elk jaar een extra grote update met veel interessante vernieuwingen. Wat zit er dit jaar in?

Zelf heb ik trouwens versie 10.2 (2020.48.26) nog niet mogen ontvangen, maar dat zal de komende dagen wel komen. Helaas krijgen we waarschijnlijk niet alle updates in Europa.


Mooiere animaties


Visueel is er het een en ander aangepast. Het rijgedeelte heeft nu meer ruimte gekregen terwijl de kaart iets smaller geworden is. Ook zijn er een aantal functies verplaatst. Dus even weer wennen, maar het ziet er zo op het eerste gezicht wel weer beter uit.

Vooral even wennen dat de snelheid nu nog meer in de hoek staat.

Wat in elk geval mooi geworden is zijn de nieuwe animaties van de auto op het scherm. Hier zit nu veel meer detail in. Zo zie je bijvoorbeeld ook in de animaties dat een raam naar beneden gaat of een laadpoort open gaat.

Boombox


Nieuwere Tesla's (bij de Model 3 vanaf september 2019) beschikken over een speaker aan de buitenkant van de auto. Deze kan nu gebruikt worden om (als je stil staat) muziek over te spelen.

Ook kun je het geluid van je toeter aanpassen. Dat je bijvoorbeeld in plaats van een toeter geluid een scheet-geluid laat horen. Je kunt zelf geluiden toevoegen door ze op een USB stick te zetten in een folder Boombox. Humor en typisch Elon Musk natuurlijk.

Je kunt het geluid veranderen van je toeter, het rijgeluid bij lage snelheden of het geluid tijdens het gebruik van Summon (je auto aanroepen).

Het veranderen van het geluid van de toeter zal waarschijnlijk in Europa niet beschikbaar komen (vanwege regelgeving).

Supercharger weergaven verbetering


Een kleine, maar fijne, update is dat de Supercharger-icoontjes op de kaart nu laten zien hoeveel laadpunten er nog vrij zijn bij de betreffende Supercharger. Dat scheelt dus een extra klik.

3 nieuwe games


Als je stilstaat kun je in je Tesla spelletjes spelen. Testla heeft hier nu drie nieuwe spelletjes aan toegevoegd: Polytopia Moonrise, Solitaire en Cat Quest. Dat kan dus leuk extra vermaak zijn (al zet ik zelf meestal een Netflixje aan als ik in de auto zit te wachten).

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

22 reacties

 1. Peter Scheffer
  Peter Scheffer schreef op maandag 28 december 2020 om 13:56

  Weet jij ook waar de voice assistant gebleven is (microfoon picto)?

  Stond eerst op het hoofdscherm onder het autoplaatje maar ik kan 'em niet meer vinden?

  gr,
  Peter

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op maandag 28 december 2020 om 15:19

  @Peter; je kunt die in elk geval ook activeren door het rechter scrollwiel even ingedrukt te houden. Zelf gebruikt ik nooit het icoontje.

 3. Peter Scheffer
  Peter Scheffer schreef op maandag 28 december 2020 om 16:28

  Ah....RTFM vrolijk
  Dank je Elja!

 4. Gerard
  Gerard schreef op dinsdag 29 december 2020 om 12:25

  Bij mij werkt de Bluetooth koppeling met m’n iPhone niet meer🤷‍♂️

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.