Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla maakt Superchargen 40 procent duurder

zondag 20 januari 2019, 14:14 door | 1,489x gelezen | 1 reactie

Tesla heeft aangekondigd dat de prijzen voor het gebruik van Tesla's Superchargers wereldwijd gaat stijgen. In Nederland gaat het om eenverhoging van 20 naar 28 eurocent per kWh. In BelgiŽ stijgt de prijs van 23 naar 32 eurocent.

Als je op jouw Tesla nog onbeperkt snelladen hebt, dan verandert er natuurlijk niks. Voor iedereen die wel moet betalen; die is voortaan duurder uit.

Tesla supercharger


Zelf verwacht ik slechts sporadisch gebruik te hoeven maken van een Supercharger en dat ik 98 procent van de tijd toe kan met gewoon thuis laden. Dan betaal ik dus de circa 20 eurocent per kWh die ik momenteel betaal (en op een zonnige dag niks door mijn zonnepanelen).

Ondanks de stevige prijsstijging is laden bij een Supercharger van Tesla nog altijd goedkoper dan de meeste andere openbare laadpalen waarbij je moet betalen. Prijzen liggen hierbij vaak zo rond de 33 eurocent per kWh.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

1 reactie

  1. Elja Trum
    Elja Trum schreef op dinsdag 22 januari 2019 om 12:11

    Update: Na reacties van Tesla eigenaren heeft Tesla de verhoogde tarieven met 10 procent omlaag gebracht. Er is dus nog steeds sprake van een stijging, maar hij is minder sterk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.