Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla produceert miljoenste elektrische auto

dinsdag 10 maart 2020, 11:11 door | 742x gelezen | 5 reacties

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat Tesla de miljoenste auto geproduceerd heeft. De mijlpaal is behaalt met een rode Tesla Model Y. Het heeft ongeveer 12 jaar geduurd om dit aantal te halen.

Miljoenste Tesla


Het volgende miljoen wordt waarschijnlijk binnen twee jaar behaald. Alleen al in 2019 werden er zo'n 215.000 auto's gebouwd.

Tesla is momenteel hard bezig de productie op te schalen met de nieuwe fabriek in China en de fabriek die in aanbouw is bij Berlijn. Dit jaar verwacht het bedrijf zo'n 650.000 auto's te produceren.

Leuk detail is dat Tesla de eerste autofabrikant is die zoveel elektrische auto's gemaakt heeft. Een ander record dat het bedrijf in handen heeft is dat het qua beurswaarde het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is.

Tesla heeft de miljoen bereikt met nu in totaal vijf modellen: de Tesla Roadster (slechts zo'n 2.500 exemplaren gebouwd), de Tesla Model S, de Tesla Model X, de Tesla Model 3 en de nieuwe Tesla Model Y.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

5 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 15:23

  Fantastisch!

 2. Erik
  Erik schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 15:59

  Zeker, geweldig nieuws, na vele jaren waarin velen dachten dat Tesla het onderspit zou delven zijn ze nu het autobedrijf met grootste beurswaarde, een superprestatie toch?

 3. Vincent
  Vincent schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 17:38

  Dat van die beurswaarde zou ik toch nog eens herbekijken na de laatste beursdagen. Tijd om (bij) te kopen misschien ? Ik wacht al een tijd een correctie af.

 4. Jan
  Jan schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 21:47

  5 modellen Elja.. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.