Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Tesla Supercharging V3 aangekondigd

donderdag 7 maart 2019, 10:01 door | 1,042x gelezen | 2 reacties

Tesla heeft zojuist Supercharging V3 aangekondigd. Met deze vernieuwde laadpaal kun je nog sneller je Tesla volladen onderweg. Het maximale laadvermogen is momenteel 120 kW en wordt met deze nieuwe laadpaal 250 kW.

Met de nieuwe laadpaal zou je in een kwartier tijd weer 400 kilometer bereik moeten kunnen bijladen. In eerste instantie werkt de V3 lader alleen op de Model 3, later worden ook de S en X geschikt gemaakt (via software).


Bijkomend voordeel van de nieuwe palen is dat je de maximale output niet meer deelt met de supercharger naast je. Dus als er straks twee auto's naast elkaar gelijktijdig laden hebben ze beide het maximale laadvermogen.

Het uiterlijk van de laadpalen blijft gelijk, maar er komt wel een nieuwe (dunnere) kabel. Deze kabel is dunner dan de huidige doordat hij met vloeistof gekoeld wordt.

V3 vs v2 kabel

Uiteraard wordt deze nieuwe laadpaal in eerste instantie in Amerika uitgerold. In het laatste kwartaal van 2019 zouden de nieuwe palen ook naar Europa moeten komen.

De huidige V2 laadpalen krijgen ook een update waardoor je hierop tot 145 kW kunt laden. Ook wordt de software van alle Tesla's aangepast zodat de batterij van te voren alvast naar de ideale temperatuur wordt gebracht om te laden.

Dit gebeurt wanneer je op de navigatie naar een supercharger navigeert. Ook bij huidige 120 kW laadpalen zou hierdoor de tijd die je kwijt bent met laden met zo'n 25 procent moeten kunnen afnemen.

In onderstaande video zie je hoe de 'ervaring' in de praktijk is.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

 1. Nick
  Nick schreef op zondag 10 maart 2019 om 19:54

  Dat is een mooie vooruitgang. Jammer dat we nog een aantal maanden moeten wachten.

  Sinds twee weken in het bezit van een model 3 LR AWD en sta toch vaker bij de charger dan verwacht. Dan zal het sneller opladen wel een verademing zijn. Soms laadt de auto slecht 200 KM per uur waardoor thuis laden de voorkeur heeft.

  Heb je al nieuws m.b.t. de compensatie met de AP?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op zondag 10 maart 2019 om 20:39

  @Nick; Geen nieuws. Ik verwacht dat het over een paar weken uitgerold wordt. Voorlopig ben ik nog even geduldig, zelf rijden is nog leuk genoeg. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.