Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla verkoopt zijn Powerwalls alleen nog inclusief zonnepanelen

maandag 26 april 2021, 15:15 door | 2,829x gelezen | 9 reacties

Tesla verkoopt in Amerika alleen nog maar hun Powerwall thuisbatterij in combinatie met Tesla zonnepanelen. Beide zijn momenteel nog niet in Nederland te koop. Vervelend dus voor wie al zonnepanelen heeft en in de toekomst zou willen uitbreiden met een thuisbatterij.

Tesla Powerwall


Nu is het momenteel in Nederland nog niet echt interessant om een thuisbatterij te nemen, maar zodra de salderingsregeling afgebouwd wordt, is het de moeite om over een thuisbatterij na te denken.

Het lijkt er dus op dat een Tesla Powerwall en zonnepanelen er in de toekomst alleen maar in zit voor mensen die nog helemaal niks hebben. Zonde, want als je nu al een geschikt dak hebt is het meer dan verstandig om er ook zo snel mogelijk zonnepanelen op te leggen.

Zonnepanelen zijn namelijk inmiddels zo goedkoop, dat je eigenlijk stom bezig bent als je geen zonnepanelen hebt op je koophuis. Zeker als je ook nog een elektrische auto rijdt.

Ik vind het in elk geval jammer. Een thuisbatterij wil ik over een paar jaar vrijwel zeker gaan aanschaffen en het lijkt er dus op dat de Tesla Powerwall af zal vallen als mogelijkheid.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

9 reacties

 1. Menno
  Menno schreef op dinsdag 27 april 2021 om 12:04

  Hier in NZ geen salderingsregeling. Gewoon als je terug lever aan het net, krijg je groothandels prijzen betaald. :-(

  Omdat ik gebruikelijk alles iets anders doe dan de meeste mensen, ben ik begonnen om mijn eigen Li-Ion powerwall te bouwen. Heb nu 28 kWh aangsloten en ben bezig de volgende 19 kWh af te bouwen en heb nog een 30 kWh aan Li-Ion cellen liggen. Mijn doel is om minimaal een 100 kWh te bowen en meer als ik nog meer cellen krijg (gemiddeld krijg 1 tot 2 kWh per maand toe gestuurd). Ik bouw in 5 kWh packs en die kosten me net 100 Euro (en heel veel tijd, maar dat is ook hobby).

  Ik heb momenteel maar een paar panelen op het dak, voornamelijk om de powerwall te laten "ademen". Ik gebruik de nergie om onze fietsen (batterijen) te laden en testen van de batterijen die ik krijg.

  Mijn doel is om ons dak met Tesla dakpannen te bedekken. Ideaal zou zijn als Tesla ook dezelfde panelen met tweede generatie zonne panelen kan gaan leveren. Dan zou ik genoeg power gegereren om mijn toekomstige auto te laden en het huis van energie te voorzien.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 27 april 2021 om 16:10

  Klinkt als een gaaf DIY project. 5 kWh voor 100 euro is een koopje! Dat zijn neem ik aan accu's die al eerder ergens voor gebruikt zijn?

 3. gast schreef op dinsdag 27 april 2021 om 18:04

  Lijkt me gedwongen winkelnering en ben benieuwd of dit beleid van Tesla stand houdt in Europa als ze überhaupt in Europa willen gaan verkopen.
  Overigens ook gewoon dom. Er is straks, na afloop van de salderingsregeling, lijkt me, voldoende animo voor batterypacks.

 4. Dirk Van de Sype
  Dirk Van de Sype schreef op woensdag 28 april 2021 om 07:59

  zijn er plannen voor uitrol in Europa?
  weet iemand iets over Tesla zonnedaken en powerwall in Frankrijk?

 5. Ron
  Ron schreef op woensdag 28 april 2021 om 09:20

  Er zijn genoeg andere aanbieders van laadsystemen, zeker uit Duitsland waar sinds een aantal jaren thuis accu's gestimuleerd worden.

 6. gast schreef op woensdag 28 april 2021 om 09:34

  Het is niet zo moeilijk. Er zijn genoeg andere leveranciers van batterypacks. Niet alles hoeft van het merk Tesla te zijn.

 7. Hans
  Hans schreef op woensdag 28 april 2021 om 11:39

  Tesla laat sowieso niets van zich horen. Heb al bijna een jaar geleden gevraagd naar levering en prijs van de powerwall. Er wordt niet eens gereageerd.
  De service van Tesla is ver beneden peil

 8. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 28 april 2021 om 12:56

  @Hans; volgens mij is dat omdat ze nog niks aanbieden in Europa. Maar ik ben met je eens dat ze dat beter zouden moeten communiceren.

  @Gast; Sowieso goed om verschillende partijen te vergelijken. Ik geloof dat de Tesla Powerwall relatief duur is. Ik verwacht dat ik over een paar jaar eens aan thuisaccu's wil gaan beginnen, dan ga ik zeker even goed onderzoeken wat de beste opties zijn.

 9. Jan Willem Heuseveldt
  Jan Willem Heuseveldt schreef op woensdag 28 april 2021 om 17:00

  Ik kan me niet voorstellen dat deze strategie lang blijft bestaan. Ik denk dat de Tesla PV systemen niche zijn maar op termijn energie opslag niet dus er is een mismatch in die strategie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.