Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla lanceert Powerwall 3, maar niet in Nederland

woensdag 13 september 2023, 09:18 door | 865x gelezen | 2 reacties

In Amerika was Tesla al begonnen met installaties van de nieuwe versie, dus geheel onbekend was de vernieuwde Powerwall 3 niet. Nu is de nieuwe versie ook op de website van Tesla te vinden en zijn de specificaties officieel bekend.

Tesla Powerwall 3


Op de website van Tesla Nederland is de oude Powerwall nog te zien en kun je ook alleen maar 'op de hoogte' gehouden worden. Tesla levert nog geen Powerwalls in Nederland, dus ook de nieuwe versie niet.

De Powerwall 3 heeft nog steeds dezelfde opslagcapaciteit; 13,5 kWh. De nieuwe accu kan deze opslag nu wel een stukje sneller leveren, met een vermogen van 11,5 kW continue (voorheen 10 kW piekvermogen). Ook is het nu mogelijk om direct zonnepanelen aan te sluiten op de Powerwall.

Als ik het goed begrepen heb is ook de Powerwall 3 alleen geschikt voor 1 fase. Dat is dus best een beperkende factor, tenzij je er direct drie gaat aanschaffen.

Qua uiterlijk is de Powerwall 3 niet direct mooier geworden dan zijn voorganger. Die was voorzien van een afgewerkte zijkant en een ledstrip. Die ontbreken op het nieuwe model.

De prijs van de nieuwe Powerwall wordt niet genoemd door Tesla. Voor het vorige model was je tussen de 10.000 en 15.000 dollar kwijt, afhankelijk van je situatie. Dat maakt de Powerwall een aardig prijzige optie.

In maart vorig jaar schreef ik trouwens nog over waarom een thuisaccu slecht voor het milieu is. Ik ben inmiddels van dit standpunt teruggekomen, door de veranderende situatie op het net. Sinds kort heb ik zelf dan ook een thuisaccu. Waarschijnlijk voer voor een los artikeltje. vrolijk

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

2 reacties

  1. Tesla S en Tesla Y
    Tesla S en Tesla Y schreef op dinsdag 19 september 2023 om 11:02

    Mooie ontwikkeling, echter wat is de verwachte levensduur van deze powerwall. Zowel de oudere als de nieuwe versie ? En is dan de prijs(kosten)levensduur in overeenstemming. Vindt het nog wel wat qua prijs... mvg. Stefan

  2. Menno
    Menno schreef op dinsdag 19 september 2023 om 11:10

    Een accu is altijd afhankelijk van iedereen situatie en hoe de terug gave aan het net is geregeld. Hier in NZ is het anders dan in Nederland. Zelf heb ik mijn eigen accu's gebouwd. Eentje van ongeveer 40 kWh, eentje van een paar kW meer. En de 50 kWh is waarschijnlijk aan het einde van het jaar klaar. Het enige wat ik mis is een 5 kWh (of net iets meer) DC charger die ik gelijk van de battery zou kunnen gebruiken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.