Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tien Nederlandse Supercharger locaties beschikbaar voor andere merken

maandag 1 november 2021, 23:23 door | 2,361x gelezen | 14 reacties

Tesla heeft per vandaag 10 Supercharger locaties in Nederland beschikbaar gemaakt voor andere automerken. Kijk dus niet vreemd op als er een andere elektrische auto staat te laden. Nederland is het eerste land waar dit mogelijk is.

Tesla Supercharger


Het gaat nu om deze locaties: Sassenheim, Apeldoorn Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes en Zwolle. Als er voldoende capaciteit beschikbaar blijft worden later meer locaties opengesteld.

Als je jouw niet-Tesla bij een Supercharger wil laden moet je de Tesla app op je smartphone installeren. Je moet dan een Tesla-account aanmaken en kunt kiezen voor 'Uw niet-Tesla opladen'. Na het toevoegen van een betaalmethode kun je de auto laden.


Alleen de CCS-kabel is beschikbaar voor algemeen laden. Je auto moet dit dus wel ondersteunen. Let er ook op dat de kabels behoorlijk kort zijn. Het zal zeker niet voor elke auto mogelijk zijn bij een Supercharger te laden hierdoor.

Voor niet-Tesla rijders zijn de Superchargers duurder dan voor Tesla-rijders. Prijzen kunnen afwijken per locatie, maar je betaalt ongeveer 57 cent per kilowattuur.

Het is ook mogelijk een abonnement te nemen. Hiervoor betaal je 12,99 euro per maand en dan betaal je circa 24 cent per kilowattuur. Laad je als niet-Tesla-rijder meer dan 40 kWh per maand, dan is dit dus de moeite.

Tesla zet deze stap om de transitie naar elektrisch rijden in het algemeen te versnellen. Iets wat altijd al de missie van Tesla geweest is.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

14 reacties

 1. Menno
  Menno schreef op dinsdag 2 november 2021 om 10:21

  Wat is the prijs die Tesla rijders betalen per kWh? Ik weet dat jij een paar miljoen km (beetje overdreven) vrij hebt en zelf dus nooit hoeft te betalen maar vroeg het me gewoon af wat ze in Nederland rekenen.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 2 november 2021 om 10:54

  @Menno; Het verschilt een beetje per locatie, maar meestal zo'n 24 cent per kWh. Dus waarschijnlijk hetzelfde als een niet-Tesla rijder met een abonnement.

  Owh, en ik heb nog 140.085 kilometers vrij te laden. Dat gaat me nevernooitniet lukken voor de vervaldatum van 27 maart 2023. knipoog

 3. Pieter
  Pieter schreef op dinsdag 2 november 2021 om 11:50

  Wat erg voor een Tesla-rijder. Dit is nog het enige voordeel dat wij hebben tegenover anderen niet-Tesla-rijders. Er zal zelden nog plaats vrij zijn voor onze Tesla aan de laadpalen. Ik vind dit een heel slecht idee en dat zal de verkoop van Tesla sterk minderen, nu weldra bijna iedereen een elektrische auto moet gaan kopen. Wij zijn voor een Tesla gegaan en dit vooral om het unieke van de superchargers en het oplaadvoordeel voor onze Tesla. Zo spijtig is dit.

 4. gast schreef op dinsdag 2 november 2021 om 12:15

  Eens met Pieter. Als dadelijk de wereld weer draait zoals voor Corona dan staan deze gedeelde laadplekken altijd vol. Alleen met Tesla was dit al vaak het geval.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.