Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Melding: Vermogen elektrisch systeem is verminderd

vrijdag 31 juli 2020, 11:44 door | 2,958x gelezen | 5 reacties

Vanochtend gaf mijn Tesla Model 3 een aantal bijzondere meldingen nadat ik ingestapt was. Volgens de melding was het vermogen van het elektrisch systeem verminderd. En het voertuig kan onverwacht uitschakelen.

Vermogen elektrisch systeem is verminderd


De melding werd afgewisseld met de tekst: 'Wacht tot voertuigsystemen zijn opgestart'. Blijkbaar had mijn Model 3 vanochtend iets meer moeite met wakker worden dan normaal.

Wacht tot voertuigsystemen zijn opgestart


Ik heb mijn Model 3 al bijna anderhalf jaar en dit was de eerste keer dat ik deze melding gezien heb. Na circa 30 seconden verdween de melding weer en kon ik verder probleemloos naar kantoor rijden.

Wel met iets minder vertrouwen in de auto dan normaal.

Uiteraard heb ik al even gegoogled op de melding, maar nog niet echt iets bruikbaars kunnen vinden. Op Facebook heb ik de vraag ook gesteld in een Tesla Model 3 groep en daar kreeg ik als reactie dat het iets met de 12-volts accu te maken zou kunnen hebben.

Iemand anders had deze melding gekregen waarna zijn 12-volts accu vervangen is. Mocht jij hier ervaring mee hebben, laat het vooral even weten in de reacties.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

5 reacties

 1. Emboss
  Emboss schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 10:34

  Elja,
  Ik heb hetzelfde gehad, de dag na de update naar softwareversie 2020.28.2. Ook bij mij verdween de melding na korte tijd en is niet meer teruggekomen. Twee dagen later werd versie 2020.28.5 bij mij geïnstalleerd. Sindsdien heb ik de melding niet meer gezien, wellicht heeft deze update het euvel verholpen.
  Marcel

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 10:56

  @Emboss; Ik heb de melding sindsdien ook niet meer gehad. Zou goed kunnen dat het een bugje in de software geweest is natuurlijk.

 3. Hans
  Hans schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 11:26

  klinkt niet heel vertrouwenwekkend. Zelf deze melding niet gehad, maar al wel dat scherm op zwart ging tijdens een rit. Na 3 of 4 minuten kwam het scherm weer op.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 11:42

  @Hans; nee, dat was het inderdaad ook niet. vrolijk

  Scherm op zwart tijdens de rit heb ik in anderhalf jaar tijd ook twee keer gehad. Is een (soft)reset van de computer. Dat zit los van de systemen voor het rijden zelf en kan op zich geen kwaad.

  Handig is het natuurlijk niet, want je ziet ook niet meer hoe hard je rijdt. En je wilt zoiets zeker niet te vaak, dan zou ik contact opnemen met Tesla.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.