Elja Trum

Tesla leverde 8.604 auto's in Nederland in 2018

donderdag 3 januari 2019, 17:17 door | 331x gelezen | 0 reacties

Vorig jaar zijn er in Nederland 5.633 keer de Model S, 2.966 keer de Model X en 5 keer de Model 3 op naam gezet. In totaal dus maar liefst 8.604 Tesla's. Zo blijkt uit gegevens van de Bovag.

Tesla model S


In 2017 werden er slechts 3.288 Tesla's op naam gezet.
Ruim meer dan een verdubbeling dus in 2018.

Waarschijnlijk vooral te danken aan de veranderende belastingregels, waardoor het vorig jaar nog interessant was om zakelijk een Tesla te kopen. Dit jaar is dit helaas een stuk minder interessant geworden (maar nog steeds de moeite).

De 5 Model 3's zijn waarschijnlijk voornamelijk modellen die als testauto's gebruikt zijn, of mogelijk ge´mporteerde Amerikaanse Model 3's.

Hoewel het aantal verkochte Model S'en en X'en in 2019 waarschijnlijk stevig zal afnemen, verwacht ik een enorme verkoop van de Tesla Model 3. Het lijkt me dat deze auto volgend jaar toch weer voor een flinke groei in aantallen gaat zorgen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.