Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla verkocht in november 4.116 auto's in Nederland

maandag 2 december 2019, 10:01 door | 1,543x gelezen | 3 reacties

Aan het begin van de maand worden de cijfers over de autoverkopen van de afgelopen maand weer bekend. Hoewel er in oktober slechts 322 Tesla's afgeleverd werden zijn het er in november 4.116 geweest.

Daarvan waren er 3.979 een Model 3. De komende maand wordt waarschijnlijk de drukste maand voor Tesla. Voordat de bijtelling omhoog gaat moeten er volgens de geruchten nog zo'n 20.000 10.000 Tesla's uitgeleverd worden in Nederland.

Dat zouden er dus nog heel veel meer zijn dan topmaand september, toen 5.768 mensen hun Model 3 in ontvangst namen.

Bard haalt zijn Model 3 op in Amsterdam


Ook komende maand zullen dus weer veel nieuwe Model 3 eigenaren hun auto oppikken op goed gevulde parkeerplaatsen.

Vanaf januari is de Model 3 een stukje minder interessant door de veranderende bijtellingsregels. Ook met 8 procent bijtelling blijft de Model 3 natuurlijk een erg betaalbare keuze. Ik verwacht dat er volgende jaar ook nog flink wat verkocht gaan worden.

Populairste keuzes


Dutchdevil zocht uit welke Model 3's er nu eigenlijk verkocht worden in Nederland.

Het blijkt dat de Longe Range het populairste model is. 62 procent van de kopers kiest voor deze versie. De Standard Range ging naar 29 procent en de Performance naar 6 procent. Slechts 3 procent van de kopers koos de (slechts tijdelijk beschikbaar geweest zijnde) Long Range rear-wheel-drive.

De populairste kleur is zwart (36%), gevolgd door wit (22%), grijs (21%), blauw (15%) en rood (6%). Slechts (?) 26 procent van de kopers nam de optionele trekhaak.

Via: Autoblog

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

3 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op dinsdag 3 december 2019 om 10:20

  Ik heb een AWD LR in MSM gekocht (particulier) en door de trekhaak aan de configuratie toe te voegen werd de levertijd 28 dagen. Zonder trekhaak was dat veel langer (tot 2 mnd !) geweest. Was dus een een no-brainer.
  Inmiddels de trekhaak al meermaals gebruikt en ben er blij mee, hoewel het niet mijn initiële keus was.
  Tenslotte even off-topic: ik word moe van dat gelul over zwaar gesubsidieerd en bijtelling ! Ik heb "gewoon" voor €63.700,00 uit eigen zak een TOP auto gekocht waar in nog steeds met een grote glimlach mee rond rijd (inmiddels ruim 24.000 km vanaf 19 juni jl)

 2. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 3 december 2019 om 16:17

  Ik heb een Standard plus. Met het koudere weer wordt ik nu wel keihard geconfronteerd met een 30% gereduceerde actieradius. Met volle accu en 100-110 km/hr van Alkmaar naar Rotterdam en weer terug en maar 12% over. Hij staat nu weer lekker aan de laadpaal te lebberen. Een opsteker is echter dat de superchargers fantastisch werken dus ik heb geen angst dat ik ergens strand. Toch is in de zomer ruwweg 350 en in de winter 240 km bereik wel een groot verschil. Ik denk nu achteraf dat de RWD long range de betere keus was geweest. Die hadden ze mij bij Tesla eigenlijk ook wel geadviseerd maar ik wilde perse de laagst mogelijke bijtelling. Die heb ik dan nu en zal dus wat vaker moeten opsteken bij de chargers. Maar over 20 minuten laadpauze kom ik wel heen. Hoe Tesla straks zo'n enorme berg auto's moet afleveren is mij een raadsel. Maar op kenteken zetten of daadwerkelijk leveren is nog wel een verschil.

 3. Piet G.
  Piet G. schreef op vrijdag 6 december 2019 om 17:05

  Niks mis met de SR+, als iedereen een SR nam ipv LR kon tesla 40% meer auto's leveren met dezelfde (fabricage)milieu impact

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.