Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Vanaf volgende week laden met 150 kW bij Superchargers

vrijdag 30 augustus 2019, 11:22 door | 1,908x gelezen | 3 reacties

Eind dit jaar zouden de eerste Superchargers V3 in Europa moeten verschijnen. Daarmee kun je tot 250 kW laden, maar de huidige Superchargers gaan vanaf volgende week ook omhoog van 120 naar 150 kW piekvermogen.

Dankzij updates aan zowel Superchargers als de firmware van je auto gaat het snelladen onderweg steeds sneller. Meestal heb je er in een minuut of 20 weer een paar honderd kilometer bij.

Tesla Supercharger Apeldoorn


Eerder dit jaar rolde Tesla een software update uit waardoor de accu nu voorverwarmd wordt wanneer je de Supercharger als doel aangeeft in je navigatie. Hierdoor gaat het lader ook al wat sneller.

De auto moet de hogere laadsnelheid wel ondersteunen. Alle nieuwere Tesla's moeten er geen probleem mee hebben (tenzij je de Model 3 SR+ hebt, die is begrenst op ongeveer 101 kW). Je moet wel minimaal firmware 2019.16.4 hebben, maar ook dat zal meestal geen probleem zijn. Zelf zit ik inmiddels al op 2019.28.3.1.

Een klein aantal Superchargers in Europa stijgt naar maximaal 138 kW. Het is niet bekend gemaakt welke laadlocaties dit betreft, maar ik gok dat het in Nederland bij de meeste Superchargers geen probleem zal zijn. 400 Europeses Superchargers krijgen wel de 150 kW update.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

3 reacties

 1. @kaasie
  @kaasie schreef op zondag 1 september 2019 om 13:06

  Beste Elja, nu we het toch over SC hebben....ik lees zojuist dat er bij alle SC ook WiFi komt, dat zou schitterend zijn als men in Europa reist en je onderweg een hotelletje via booking.com wilt boeken. Ik heb dit nu geprobeerd in mijn M3 via mijn (apple) persoonlijke hotspot, maar dit gaat zo traag dat dit niet bruikbaar is. Weten anderen soms betere adviezen hoe men in de auto (M3) met WiFi verbonden kan worden.

 2. Wim
  Wim schreef op dinsdag 3 september 2019 om 22:47

  Dag Elja, verwacht jij dat de beperking (op 101kW) bij de SR+ blijft of zou hier een upgrade kunnen komen?

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 3 september 2019 om 23:42

  @Wim; ik verwacht het niet (dat de beperking zo blijft), maar uiteraard heb ik er zelf ook niks over te zeggen. vrolijk

  Als de Long Range straks op 250 kW laadt is er natuurlijk weinig reden om de Short Range + nog op 101 te laten. Kan dan net zo goed naar bijvoorbeeld 150.

  @Kaasie; Eigenlijk gebruik ik gewoon mijn telefoon. Sneller en makkelijker dan de ingebouwde browser. Die gebruik ik eigenlijk nooit. Hooguit om te laten zien dat het kan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.