Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Eerst keer laden bij een V3 Supercharger

vrijdag 14 augustus 2020, 12:24 door | 3,800x gelezen | 7 reacties

Afgelopen dinsdag heb ik op de terugweg vanuit Emmeloord geladen bij de Van der Valk in Apeldoorn. Ik was daar nog niet eerder geweest en had eigenlijk ook niet door dat daar al V3 laders actief waren. Een prettige meevaller dus.

Supercharger V3 - Apeldoorn handvat


Bij aankomst viel me al direct op dat er geen twee kabels aan de laadpaal gingen, maar slechts eentje. Vervolgens zag ik ook dat de benummering op de palen ontbrak en ging er een lichtje branden.

De laadkabel zelf wijkt dus ook af, vooral het handvat valt hierbij op. De V3 Superchargers zijn dus vooralsnog alleen te gebruiken door Model 3 rijders. De Model S en X hebben nog geen CCS-aansluiting.

Met de hitte buiten momenteel is het blijkbaar niet nodig om de accu voor te verwarmen, want die melding heb ik niet gehad onderweg naar de laadpaal.

Supercharger apeldoorn v3 met 192kw

De auto zat rond de 20 procent bij aankomst, dus ook leeg genoeg om snel te kunnen laden. Dat ging ook gelijk vlot van start en liep op tot circa 195 kW. Zo snel had ik nog niet eerder geladen.

Supercharger V3 - Apeldoorn


Uiteindelijk zijn we, na een aflevering Friends kijken in de koelte van de Model 3, na een minuut of twintig weer vertrokken. Er zat toen weer genoeg stroom in om thuis aan te komen met ongeveer dezelfde lading als ik 's ochtends vertrokken was.

Voor Model 3 rijders is de Supercharger bij de Van der Valk in Apeldoorn (vlak bij de A50) dus een aanrader; lekker vlot laden en flink wat laders beschikbaar.

Het zag er overigens naar uit dat er in de toekomst nog meer laadpalen bij komen (ik geloof dat het er 20 zouden worden in totaal). Er waren nog wat lege sokkels beschikbaar.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

7 reacties

 1. Frans
  Frans schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 12:08

  V3 laden kan overigens ook met een Model S of X door middel van een meegeleverde adapter (nieuwere modellen) of na een CCS retrofit op de oudere modellen.

 2. jan
  jan schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 12:43

  Beste Elja, eind juli heb ik mijn Tesla S van 5/2020 ook opgeladen in Apeldoorn. Dat kan met de meegeleverde CCS adapter. Hij kwam tot een capaciteit van 145 kW. Dus laden kan maar nog niet met 250 kW.

 3. H
  H schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 12:44

  Voor 500 euro kan je je Tesla laten ombouwen zodat je ook hier je model S of X zonder adapter op maximale snelheid kan opladen. Voor dit bedrag komt Tesla bij je thuis het in orde maken. Er is ook de mogelijkheid om door middel van een adapter te laden. Deze moet je dan wel zelf meenemen. Als je je tesla laat aanpassen dan is zo’n adapter uiteraard niet nodig.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 13:10

  Goed te horen dat er ook oplossingen zijn voor de Model S en X.

  Ik ben benieuwd wanneer CCS de standaard wordt voor deze modellen.

  Als het al met een retrofit kan zou het niet zo lastig meer moeten zijn voor Tesla om dat standaard te maken, zou je denken.

 5. Frans
  Frans schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 13:19

  De retrofit betreft enkel het geschikt maken voor CCS laden. Je hebt dan nog steeds een adapter nodig die je er ook keurig bij krijgt. CCS direct achter de oplaadpoort vergt aanpassingen aan de architectuur van de auto en is wat minder eenvoudig voor elkaar te krijgen. Huidige S en X zullen dat, gezien hun leeftijd, niet meer krijgen. Vandaar deze tussenoplossing.

 6. FJWH
  FJWH schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 18:03

  "Ik was daar nog niet eerder geweest en had eigenlijk ook niet door dat daar al V3 laders actief waren". Wel opletten Elja knipoog knipoog.

  Zie mijn reactie hier knipoog

  Ik heb je boek bijna uit. Leest lekker weg en verrassend veel dingen wist ik niet!

  Groeten, Frederik

 7. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 18 augustus 2020 om 19:30

  @Frederik; Ja, het was niet dat ik het niet had kunnen weten, meer dat ik er niet bewust mee bezig was toen ik naar de Supercharger reed. Deze zat gewoon op de route. vrolijk

  Leuk te horen dat het boek bevalt! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.