Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

14 dagen gratis Enhanced Autopilot proberen

maandag 22 maart 2021, 22:44 door | 2,852x gelezen | 17 reacties

Tesla is sinds vorige week begonnen om hun Full Self Drive optie 14 dagen gratis aan te bieden aan Model 3 rijders die de optie nog niet afgenomen hebben. Je krijgt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

FSD proberen


Zelf heb ik de uitnodiging overigens nog niet gehad. Lijkt me wel leuk om het eens te proberen. Overigens denk ik dat ik het nog steeds een te prijzige optie ga vinden om af te nemen, maar ik wil er zeker wel eens mee spelen.


Als je de mail hebt gehad moet je in je auto nog wel even het menu induiken om de optie ook echt aan te schakelen. Na het accepteren van de voorwaarden kun je gebruikmaken van je 14 dagen proefperiode.

Mocht het bevallen, dan kun je besluiten tot koop over te gaan. Overigens zijn er ook nog steeds geruchten dat de optie binnenkort ook als abonnementsdienst beschikbaar komt. Dan betaal je er dus per maand voor in plaats van in één keer 3.800 euro.

Wat de maandprijs zou worden is nog niet bekend.

Heb jij de e-mail voor de proefperiode al ontvangen?
Is Enhanced Autopilot iets waar je interesse in hebt?
Laat het weten in de reacties!

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

17 reacties

 1. H.Kart
  H.Kart schreef op dinsdag 23 maart 2021 om 10:57

  Is naar mijn mening niet de moeite waard. Niks "Auto Lane Change" want alles moet je bevestigen. Rijstrook naar links moet je eerst richting aangeven en dan ook nog licht aan je stuur trekken. Doe je dat laatste iets te hard dan schakelt Autopilot uit (zoals normaal). Rijstrook naar rechts kan door alleen richting aan te geven. Waarom naar links niet ook zo werkt is mij onduidelijk.

  Het wisselen van rijstrook duurt zo lang en er is zoveel ruimte nodig, dat het zelf in corona tijd (minder druk) te lang duurt en het gaatje al snel weer bezet is. In normaal druk verkeer kom je nergens tussen met deze functie.

  Enige voordeel is dat lane assist niet bij elke baanwisseling uitgezet wordt. Snap overigens niet waarom dat zo is. Mijn andere auto's met lane assist / adaptive cruise control blijven na een baanwissel gewoon weer netjes tussen de lijntjes rijden.

  Dus, om nou € 3800 te betalen terwijl eigenlijk alleen de stuurbeweging, na mijn bevestiging, vanzelf gaat, vind ik te veel.

  Autopark: Geprobeerd maar geen idee of het echt actief is want wat ik ook doe, een P in de display zie ik niet verschijnen.
  Summon: Heel even geprobeerd. Leuke gimmick maar heeft geen enkel nut voor mij.

  Dus, heel blij dat ik die optie niet heb genomen. Eind 2020 overwoog ik het wel even maar ging er toen vanuit dat je een soort full self drive op snelweg had. Ik zou dan zwaar teleurgesteld zijn.

 2. Joop
  Joop schreef op dinsdag 23 maart 2021 om 11:18

  Europa heeft alle functionaliteiten behalve Autopark verschrikkelijk gelimiteerd, dus daarom is het nu de moeite niet waard. In de VS werkt het systeem veel beter.

 3. Rik
  Rik schreef op dinsdag 23 maart 2021 om 11:58

  Ik heb mijn model 3 sinds mei 2019 inclusief enhanced autopilot. Het is één groot drama. Zonde van je geld. Los van het feit dat er niets automatisch gaat maar je steeds moet bevestigen, doet het systeem de gekste en gevaarlijkst dingen. Zo kun je op de A4 bij 130 km/uur zomaar een noodstop krijgen als Tesla dat "nodig" vindt. Zelfs als er niks in de buurt is. Tesla geeft aan dat dit van alles kan zijn. Een viaduct, een wolk, een vliegje.......
  Wat een spijt heb ik van die extra kosten bij de aanschaf. En Tesla is niet van plan er ook maar iets aan te doen. "Het is nog een lerend systeem meneer waar u begrip voor moet hebben" is de reactie (al 2 jaar....)

 4. Eman
  Eman schreef op dinsdag 23 maart 2021 om 13:21

  Heb EAP paar keer geprobeerd maar inderdaad zoals hierboven eerder meer werk dan minder. En nog steeds ghost breaking. Gebruik huidige cruise control ook bijna nooit want kan plotseling remmen om niets wat gevaarlijk is en erg ongemakkelijk is. Ik heb veel liever statische cc.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.