Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla FSD V9 verschijnt in het wild

dinsdag 13 juli 2021, 09:27 door | 2,074x gelezen | 3 reacties

Tesla's nieuwste software update V9 wordt sinds afgelopen weekend langzaamaan uitgerold. Vooralsnog alleen naar Tesla rijders die in het Full Self Driving Beta programma vallen. De eerste video's van de vernieuwingen zijn natuurlijk al te vinden.


Met de nieuwe update kan een Tesla met de Full Self Driving-optie volledig zelfstandig door stadsverkeer rijden. Uiteraard moet je nog steeds blijven opletten en moet je handen aan het stuur blijven houden.


Visueel brengt de update flink wat extra weergave naar je scherm. Er wordt in deze update veel duidelijker gemaakt wat de auto allemaal zit van de omgeving en hoe deze geïnterpreteerd wordt.

Ook wordt de camera die in het interieur zit (boven de binnenspiegel) nu gebruikt om de bestuurder in de gaten te houden (of je wel aan het opletten bent).


Uiteraard blijft Tesla bezig om de software verder te verbeteren. Elon Musk heeft al aangegeven dat Tesla's binnenkort ook richtingaanwijzers, knipperlichten, lichten van ambulances en politie en zelfs handgebaren van medeweggebruikers zal herkennen.

Het ziet er allemaal al goed uit in deze video's en veel beta testers zijn erg enthousiast. Het zal nog wel een even duren voordat we in Nederland ook deze update krijgen. Bovendien moet je dus de Full Self Driving optie hebben op je Tesla.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

3 reacties

 1. André Verreet
  André Verreet schreef op dinsdag 13 juli 2021 om 12:43

  Ik ben benieuwd wanneer we hier onze FSD zullen kunnen gebruiken.
  André

 2. Menno
  Menno schreef op dinsdag 13 juli 2021 om 23:26

  Hier in NZ is het voorlopig niet toegestaan om te gebruiken. Laatste nieuwtje van deze kant is dat ik een Standard range model3 hebt besteld. Ben behoorlijk enthousiast dat het een LiFePo4 batterij heeft en een betere bouw kwaliteit dan de Amerikaanse.

 3. gast schreef op donderdag 15 juli 2021 om 14:32

  Laat Tesla eerst maar eens cruisecontrol en autopilot verbeteren. Steeds vaker heb ik phantombreaking (meerdere keren per rit) en de bordenherkenning (snelheid) is extreem slecht. Ik rijd veel op provinciale en b-wegen. Meer dan 50% van de tijd heeft Tesla de maximum snelheid verkeerd waardoor autopilot of cruisecontrol ook verkeerde instellingen heeft. Tesla kan niets met de NL wegen (vooral 60) maar herkent ook nooit einde bebouwde kom bord waardoor hij op 50 blijft staan (staan namelijk geen 80 km borden). Kortom; volstrekt niet ontspannen rijden, maar alles zelf doen of continue voet boven gaspedaal/rem om in te grijpen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.