Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla verhoogt prijs van Full Self Driving opnieuw

zaterdag 8 januari 2022, 14:41 door | 2,175x gelezen | 3 reacties

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat de prijs voor Full Self Driving in Amerika weer omhoog gaat. Dit keer met 2.000 dollar naar een totaal van 12.000 dollar. De verhoging gaat op 17 januari in. Voor andere landen is er nog geen prijsstijging aangekondigd.

Fsd tweet elon jan 22

Voor dat geld koop je momenteel nog steeds een zeer beperkte functie. Alleen Tesla eigenaren in Amerika die onderdeel zijn van het (beperkte) FSD beta-programma kunnen al aardig gebruik maken van de mogelijkheden.

In Nederland betaal je momenteel 7.500 euro voor het toevoegen van Full Self Drive aan je Tesla. Nog steeds een flink bedrag voor toch maar beperkte functionaliteit Ún de belofte dat je mogelijk in de toekomst nog meer functies krijgt.

FSD in Nederland


Dat het moment de komende vijf jaar nog komt dat je in Nederland volledig automatisch met je Tesla kunt rijden durf ik ten zeerste te betwijfelen. Ook omdat daarvoor nog de nodige regelgeving aangepast moet worden. In mijn ogen is het nu dus nog zonde van je geld.

Voor 3.800 euro koop je overigens nog Enhanced Autopilot. Daarmee voeg je wel al de huidige voordelen van FSD toe aan je auto, maar mis je de toekomstige opties.

Tesla FSD Beta in Amerika

Overigens ben ik trouwens groot fan van de autopilot op mijn Model 3. Die gebruik ik dagelijks op de snelweg. Heerlijk ontspannen rijden. Full Self Drive lijkt me ook prachtig, maar ik vermoed dat ik al lang aan breed in mijn volgende auto zit voordat dit goed werkt in Nederland.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

3 reacties

 1. E
  E schreef op dinsdag 11 januari 2022 om 10:53

  En kan je het dan ook gratis mee overnemen naar je volgende Tesla?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 11 januari 2022 om 11:18

  @E; Nee, je kunt het niet meenemen.

  Dat zou het inderdaad wel interessanter maken; één keer kopen en dan zolang je een Tesla rijdt er gebruik van kunnen maken.

 3. gast schreef op dinsdag 11 januari 2022 om 15:25

  @Elja; Helemaal mee eens. En is denk ook noodzakelijk om het ooit tot een succes te maken. De mensen die dit soort bedragen uit (kunnen) geven bij iedere nieuwe auto die ze kopen, zijn redelijk dun gezaaid, denk ik.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.