Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

30 dagen gratis Enhanced Autopilot proberen

vrijdag 23 december 2022, 09:18 door | 811x gelezen | 5 reacties

In AustraliŽ en Nieuw Zeeland is Tesla begonnen met het weg geven van 30 dagen gratis Enhanced Autopilot op bestaande Tesla's. Een boodschap met als titel 'Happy Holidays!' op het scherm van je Tesla laat weten dat je de gratis upgrade kunt uitproberen.

Tesla Enhanced Autopilot update


Lijkt me leuk als Tesla dit in Nederland ook gaat aanbieden. Ik heb alleen de standaard Autopilot en die bevalt me goed, maar ik ben best benieuwd naar de mogelijkheid om automatisch van baan te wisselen.

Verder zijn de extra mogelijkheden zo op het eerst gezicht niet heel spannend. Autopark en (Smart) Summon zie ik mezelf niet zo snel gebruiken.

Wil je permanent Enhanced Autopilot op je auto, dan is dat een upgrade van 3.800 euro. Persoonlijk vind ik dat een wat prijzige update voor mijn bijna 4 jaar oude Model 3, maar als het me zou bevallen zou ik het op een volgende Tesla wel nemen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

5 reacties

 1. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op vrijdag 23 december 2022 om 18:47

  In Nederland hadden ze ook een proefperiode. Je kon het 14 dagen gebruiken als ik me niet vergis. Ik heb er toen gebruik van gemaakt. Wellicht dat die optie nog zichtbaar is.

 2. H.Kart
  H.Kart schreef op dinsdag 27 december 2022 om 17:38

  Klopt. ca. 1,5 jaar terug was het een maand gratis. Grootste voordeel is dat je na wisselen rijstrook niet steeds twee keer op het pookje moet klikken. Iets dat bij alle andere auto's met Lane Assist niet hoeft, dat terzijde. Maar, om daar nou € 3.800,-- voor te betalen. De overige functies werkten bij mij niet of niet goed. Paar keer geprobeerd automatische te parkeren maar dat wilde niet. Summon was één keer grappig maar voegt verder weinig toe.
  Als ik Musk was zou ik dit pakket aanbieden voor ca. € 1.000,--. Dan zijn er 10 x zoveel mensen die het kopen en heb je onder de streep 2,5 x zoveel verdiend.

 3. Menno
  Menno schreef op dinsdag 27 december 2022 om 21:59

  Yep, Ik heb het ook gekregen op 24 December (NZ). Het is vakantie en ik rij nu niet zoveel. Ik heb deze week een keertje op de snelweg gereden en hij nam geen afslag of haalde niet automatich in. Op 23 January gat ik een lange trip maken (1200km) en rij die trip altijd op Auto Pilot. Ik ben benieuwd of ik het echt wat vindt. Summon and Zelf parkeren vind ik niet echt spanned. Dus leuk om een keer te proberen, maar denk niet het geld eraan uittegeven.

 4. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op woensdag 28 december 2022 om 11:18

  Daarnaast vind ik het ook veel geld. Ook met name dat je de gekochte software niet mee kan nemen naar je nieuwe Tesla.
  Bij verkoop ben je het namelijk ook kwijt.
  Als ze het op basis van abonnement konden aanbieden, zou ik er maandelijks wel voor willen betalen.

 5. Paul
  Paul schreef op dinsdag 10 januari 2023 om 11:22

  Ik moet zeggen dat ik de gewone autopilot steeds minder gebruik. Het lijkt wel of die slechter wordt in plaats van beter. Extreem traag accelereren (auto's kruipen er dan tussen), een positie op de rijbaan die ik zelf niet zou kiezen (te ver naar links), geen constante afstand tot voorganger (hij laat zich zakken en gaan dan weer accelereren), geen vloeiende lijnen sturen bij bochten (alsof hij schrikt van een bocht), te hard remmen uit het niets (ik dacht dat dat nu opgelost was, maar nee). Mij Golf GTE van 2017 deed dit beter (en ook niet goed hoor, die knalde op de rem als ie een auto op de oprit van de snelweg zag).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.