Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Aandeel Tesla wordt opgenomen in S&P 500

dinsdag 17 november 2020, 09:49 door | 634x gelezen | 1 reactie

In december wordt het aandeel van Tesla (TSLA) opgenomen in de aandelenindex S&P 500. Deze index is een van de grootste en bekendste en bevat alle grootste Amerikaanse bedrijven.

Tsla stock nov 2020

De opname is waarschijnlijk goed nieuws voor bezitters van het aandeel Tesla. Na de bekendmaking schoot de koers afgelopen nacht al met meer dan 13 procent omhoog. Wat het aandeel werkelijk gaat doen zal vanmiddag als de Amerikaanse beurs opengaat te zien zijn.

Door opname in de index zal het aandeel groot ingekocht worden. Dat kan gunstig zijn voor de koers.

Eigenlijk was de verwachting dat Tesla in augustus dit jaar al opgenomen zou worden in de index. Dat gebeurd nu dus een paar maanden later. Een bedrijf kan opgenomen worden als het bedrijf dus erg groot is en vier kwartalen achter elkaar winst heeft geboekt.

Met een beurswaarde van zo'n 390 miljard dollar is Tesla de grootste toevoeging aan de lijst ooit.

Op 21 december wordt TSLA toegevoegd aan de index. Het aandeel van Tesla is overigens het afgelopen jaar sowieso al enorm gestegen. Aandeelbezitters hebben vooralsnog al een topjaar gehad.

Zelf heb ik overigens ook een aantal aandelen. Ik koop graag aandelen van bedrijven waar ik vertrouwen in heb dat er nog flinke groei inzit.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

1 reactie

  1. Tomas
    Tomas schreef op vrijdag 20 november 2020 om 18:16

    Het zou tijd worden. Wel dom van de S&P om zo lang te wachten. Nu moet er een bedrijf met een enorme market cap opgenomen worden in de index. Fund managers zullen voor minimaal $50 miljard aan Tesla aandelen moeten kopen. Met alle aan de S&P gelieerde fondsen kan dit oplopen tot $130 miljard, bij gelijkblijvende koers. Dit kan eigenlijk alleen door massaal andere aandelen te verkopen. Of zoals een Amerikaanse analist zei: "Now fund managers are forced to digest a whale".

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.