Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Gratis laden in Duitsland met je Model 3

vrijdag 13 augustus 2021, 11:44 door | 2,856x gelezen | 3 reacties

Wil je goedkoop op vakantie? Je kunt heel Duitsland door rijden van gratis snellader naar snellader met behulp van de Aldi en de Lidl. Autoweek probeerde het uit in deze video.


In Duitsland zijn de Superchargers een stuk duurder dan in Nederland, dus het kan wel de moeite zijn. Het is natuurlijk wel zo netjes om dan ook daadwerkelijk wat inkopen te doen bij de betreffende winkel. Autoweek doet dit wat dat betreft ook netjes.

In Nederland kun je bij een aantal Lidl vestigingen overigens ook gratis laden. Handig als je toch al wat boodschappen moet doen; direct gratis een aantal kilometers erbij.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

3 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 17 augustus 2021 om 16:56

  Betreft dat snelladen?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 17 augustus 2021 om 17:51

  @gast; ja, snelladen. Wel wisselend qua snelheid, waarschijnlijk zijn de Tesla Superchargers gemiddeld sneller.

 3. Vincent
  Vincent schreef op woensdag 18 augustus 2021 om 10:14

  Heb het filmpje niet bekeken. In België is Lidl DC laden aan 50kwh maar veel hangt als je er met 2 aanhangt. Er is doorgaans ook maar 1 DC 50kw aansluiting, 1 Chademo en 1 CCS. Verder zijn de aansluitkabels aan de korte kant. Voor Tesla is er maar 1 parkeerplaats van de 2 geschikt. Met de lader achter u is de plaats van rechts geschikts. Als je links staat geraak je er niet met de oplaadkabel (wagens met een aansluiting vooraan in het midden zoals een Zoe hebben daar geen last van) . Verder worden deze plaatsen hier in België met zijn vele fiscale hybrides ingenomen door zware hybride Mercedessen, BMW's die het als leuke extra en parkeerplaats aanzien (of hybrides aan een publieke laadpaal morgen hangen is een ander debat). Rekenen op de Lidl of Aldi mag dan goedkoper zijn het zal volgens mij voor heel wat stress zorgen ook.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.