Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla voegt opladers van derden toe in navigatie

zaterdag 15 februari 2020, 16:16 door | 4,602x gelezen | 12 reacties

Tot op heden liet de navigatie van je Tesla alleen maar de eigen Superchargers en Destination chargers zien in de navigatie. Dat werkt op zich prima, maar er komen steeds meer andere (snel)laadpunten die je met je Tesla ook prima kunt gebruiken.

Allego charging


Goed nieuws dus dat Tesla bezig is om deze nu ook in de navigatie van je auto toe te voegen. Dat geeft je meer opties (al zijn de laadpalen van derden doorgaans een stukje prijziger in gebruik).

De extra laders worden getoond onder 'destination chargers', ook als het snelladers zijn. Om ze te zien kun je in de navigatie rechtsonder op het ronde laad-icoontje klikken (onder het verkeerslicht-icoontje voor het tonen van actuele verkeersinformatie).

Je mist bij deze andere laders natuurlijk wel de mogelijkheid om direct te zien hoeveel laders er op dat moment in gebruik zijn, maar wellicht komt dat in een toekomstige update ook nog eens.

Voorlopig lijken deze laadpalen alleen nog in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk opgenomen te zijn. Ook lijkt Tesla niet direct laadpalen over te nemen uit een grote bestaande database, maar kiezen ze handmatig welke laadpalen er wel en niet toegevoegd worden.

Tesla bericht

Het bericht van Tesla in de Tesla app

Publieke laadpalen zijn niet zo eenvoudig in het gebruik als de laders van Tesla zelf. Doorgaans heb je een laadpas nodig of een account bij de betreffende aanbieder.

Ook mooi op tijd voor iedereen die op de aankomende elektrische zwarte zaterdag op wintersport vertrekt. Als het te druk is bij de Tesla Supercharger is er wellicht nog wel plek bij een andere (snel)lader in de buurt.

Via: Reddit

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

12 reacties

 1. Vincent
  Vincent schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 10:32

  Kan je ook vertellen of de batterij gaat voorverwarmen Elja als je een andere lader dan Tesla selecteert ?

 2. DHR
  DHR schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 10:57

  Ook A Better Routeplanner van twee slimme Zweedse jongens en zo wie zo een aanrader omdat hij slimmer plant dan de Tesla routeplanner, geeft andere laders aan. Je kunt in deze planner ook kiezen voor alleen snelladers anders dan Tesla https://abetterrouteplanner.com/index.html?v=174

 3. DHR
  DHR schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 11:04

  Overigens wat betreft laadpassen is https://laadpastop10.nl/ een goede informatiebron. De Maingau pas is een echte aanrader, deze geeft scherpe prijzen voor onder andere Ionity en andere Duitse laders, maar ook voor onze eigen Fastned

 4. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 11:22

  Dit is werkelijk een goede move. De Tesla superchargers zijn veel goedkoper dus de voorkeur van de Tesla rijder zal toch vooral bij de eigen organisatie liggen. Maar; zoals ik 2 weken terug midden in de nacht in Duitsland ondervond, nood breekt wet en ...........dan is het fijn te weten dat er ook andere mogelijkheden zijn. (en dat rijmt ook nog vrolijk) Had de kachel en koplampen al uit. Vooral in Duitsland en Frankrijk moet nog wat meer dekking komen. Of misschien ooit een extra batterypack in het mangat in de achterbak of in de frunk??? Als accessoire dan. Geen bijtelling. Zou gaaf zijn. DAT zou ik nou kopen in plaats van een 0,5 seconde upgrade voor 1800 euro. In Nederland gaat het laden wel goed. Beetje plannen en dan kom je overal. Maar Tesla; een paar superchargers bij Motel Akersloot of regio Alkmaar aub. Misschien dat we op Teslafacts een wensenlijstje kunnen maken Ilja??? Helpen we Tesla een beetje met locaties bedenken.

 5. DHR
  DHR schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 11:27

  @Wiebe: mijn ervaring is in DE (en AU) behoorlijk positiever. Ik ben het afgelopen jaar al 4 x op en neer naar Italië geweest zonder laadproblemen. Wel pak ik ook regelmatig een Ionity charger tussendoor. Met 185 KW laden is een waar genoegen en was heel goedkoop. Nu Ionity zijn prijzen heeft verhoogt is dat nog wel heel aantrekkelijk met een Maingau kaart.

 6. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 12:29

  @DHR: bedankt voor de tip(s) ik ga mij erin verdiepen.

 7. Mike
  Mike schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 13:15

  Eindelijk. Want...ik mag geen Tesla laadpunten gebruiken, dus ik heb niets aan de Tesla Chargers die de kaart toonde.
  Waarom niet? Omdat Tesla nog steeds alleen maar Credit cards accepteert, en ons bedrijf graag de complete laadkosten ziet op de maandfactuur van de leasemij (via MTC), en die niet bijelkaar wil sprokkelen d.m.v. losse declaraties.
  Zelf betalen en dan bij MTC declareren is een bypass, maar ook daar worden jij en de wagenparkbeheerder niet blij van vanwege het vele werk dat er mee gemoeid is.

 8. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 13:39

  @Mike: dan neem je toch een creditcard uitsluitend voor de Tesla chargers. Je hoeft 'm niet eens bij je te hebben dus hij kan in de la van de wagenparkbeheerder blijven liggen. Dat zou toch een flinke besparing kunnen opleveren want Tesla is niet duur met z'n stroom. Of breng ik nu Tesla op ideeën??
  Het zou helemaal top zijn als je met 1 creditcard 10 auto's kunt afrekenen. Maar of dat gaat ???

 9. Barry
  Barry schreef op dinsdag 18 februari 2020 om 18:54

  @mike betere optie is GEEN betaalgegevens in te vullen in je Tesla account. Je kunt gewoon superchargen; Tesla herkent nl. dat de auto eigendom is van een leasemaatschappij en verrekent kosten direct met de leasemaatschappij 😀

 10. Mike
  Mike schreef op woensdag 19 februari 2020 om 00:03

  @Wiebe: een aparte credit card helpt niet. Het gaat er om dat een vlooteigenaar graag een compleet inzicht in de kosten van z'n auto's wil hebben. En met honderden of duizenden auto's wil je niet allerlei bronnen (lease-factuur en declaraties van berijders) moeten optellen.
  @Barry: dat klinkt mij als muziek in de oren! Echter op www.tesla.com/nl_NL/support/supercharging vind ik daar niets over. Sterker nog: "Ik maak geen gebruik van een creditcard. Is er een alternatieve betaalwijze?
  In de komende maanden zullen wij alternatieve betaalwijzen aanbieden. Tot deze update dient u een creditcard toe te voegen aan de Tesla-account." (Deze tekst staat al langer dan een paar maanden...).
  En bij 'betalingsmethode toevoegen' in je account kun je slechts kiezen voor credit card of SEPA incasso.
  Heb je een linkje dat je stelling onderbouwd?

 11. Sebastiaan
  Sebastiaan schreef op donderdag 20 februari 2020 om 13:11

  @Mike zo ver ik weet is een SEPA incasso ook (tegenwoordig) gewoon mogelijk.

 12. Mike
  Mike schreef op donderdag 20 februari 2020 om 16:56

  @Sebastiaan: dat klopt, dat is het. Maar dat helpt niet. Daarom ben ik benieuwd naar meer info over @Barry z'n suggestie.
  Credit card of Incasso helpt je niet om voor een vloot van honderden (!) auto's de juiste kWh's/Euro's op de juiste medewerker/afdeling door te belasten....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.