Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla is een biljoen waard op de markt

maandag 25 oktober 2021, 23:23 door | 1,157x gelezen | 0 reacties

De koers van het aandeel Tesla is vandaag met zo'n 13 procent omhoog geschoten en het bedrijf is daarmee met zijn totale marktwaarde door de 1 biljoen dollar gegaan. Tot nog toe is dat alleen Apple, Amazon, Alphabet (Google) en Microsoft gelukt.

$TSLA


De reden waarom het aandeel zo omhoog schoot lijkt een megaorder van Hertz te zijn. Vandaag werd bekend dat zij 100.000 Tesla's besteld hebben. Het zou gaan om voornamelijk Tesla Model 3's.

Momenteel is 1 aandeel Tesla 1.027,22 euro waard. Bijzonder detail is dat de aandelen Tesla in januari 2020 in totaal 'slechts' 100 miljard euro waard waren. Binnen 2 jaar is het aandeel dus 10 keer zoveel waard geworden.

De marktwaarde van Tesla is nu ook meer dan de volgende 10 automerken bij elkaar opgeteld. Of dat realistisch is kun je jezelf natuurlijk wel afvragen. Het is daarbij wel goed om je te beseffen dat Tesla meer doet dan auto's; het is ook een software en energiebedrijf.

Er was meer positief Tesla nieuws. In september was de Tesla Model 3 namelijk de best verkopende auto van Europa. Niet best verkopende elektrische auto, gewoon de bestverkopende auto.

Er werden 24.591 exemplaren van de Model 3 afgeleverd die maand. De Renault Clio staat met 18.264 stuks op de tweede plaats.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.