Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Aandeel TSLA stijgt boven de 500 dollar

dinsdag 14 januari 2020, 09:18 door | 835x gelezen | 0 reacties

Het gaat de afgelopen dagen goed met het aandeel Tesla (TSLA) op de beurs. Gisteren doorbrak het aandeel de 500 dollar en sloot de beurs uiteindelijk op 524,86 dollar.

Tsla jan 2020

Ik ben geen specialist, dus van mij moet je geen advies over aandelen of belegen aannemen. Wel heb ik vertrouwen in Tesla en Elon, eigenlijk verwacht ik dat het aandeel nog wel 5 keer zoveel waard kan worden de komende jaren.

De koers zal vast ook nog regelmatig kelderen. Het aandeel Tesla is behoorlijk volatiel. Stop er geen geld in dat je niet kunt missen.

Zelf heb ik een paar jaar geleden al aandelen Tesla gekocht. Niet om direct mee te handelen, maar om voor de langere termijn te bewaren. Momenteel is dat dus leuk, want de aandelen zijn nu twee keer zoveel waard.

Positieve analisten


Dat het aandeel zo stijgt lijkt vooral te maken met adviesbureau's voor aandelen die steeds meer vertrouwen in Tesla lijken te krijgen. Zo gaf analist Colin Rush van Oppenheimer deze week een 'outperform' rating aan Tesla met een koersdoel van 612 dollar per aandeel.

Colin geeft deze positieve verwachting vanwege de voorsprong (zo'n drie jaar aldus Colin) die Tesla heeft op andere fabrikanten op het gebied van aandrijflijn en batterij-innovaties, hun visie en het enthousiasme van consumenten.

Analist Chaim Seigel komt op een nog hoger koersdoel van 734 dollar en ARK Invest stelt zelfs dat het aandeel op de lange termijn 4.000 to 6.000 dollar waard zal worden. Ze gaan er hierbij vanuit dat Tesla's zelfrijdende taxi-netwerk een succes gaat worden.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.