Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Full Self Drive Beta in Amerika actief (video's)

zondag 25 oktober 2020, 14:41 door | 1,437x gelezen | 12 reacties

De Beta van Full Self Drive is naar een select aantal Tesla rijders gegaan in Amerika. De eerste video's verschijnen online en de prijs in voor Full Self Drive gaat omhoog in Amerika.

In onderstaande video kun je 30 minuten meekijken met hoe Full Self Drive het er in de praktijk vanaf weet te brengen.


In de Beta zie je nu vaak nog tijdelijke animaties en hulplijnen verschijnen in het beeld (zodra de beta software actief is). Uiteraard zal dit in de uiteindelijke versie niet zo zijn.

Zoals je ziet in de video gaat het nog niet helemaal perfect en zijn er zo nu en dan nog kleine ingrepen nodig, maar al met al ziet het er al behoorlijk indrukwekkend uit.
Prijsverhoging


Volgens Elon zal deze Beta eind december uitgerold worden (dan niet als Beta) naar de rest van de Tesla's in Amerika. De prijs gaat daarom aanstaande donderdag omhoog naar 10.000 dollar. Dat is 2.000 dollar meer dan het nu is.

In Europa (en de rest van de wereld) gaat de prijs nog niet omhoog. Deze functionaliteiten zullen namelijk nog niet bij ons beschikbaar komen. Zodra de Full Self Drive Beta ook hier uitgebracht wordt, zal hier ook een prijsverhoging doorgevoerd worden.

Fsd elon tweet okt 2020

Elon heeft trouwens ook bekend gemaakt dat je, vanaf midden volgend jaar, de Full Self Drive optie ook per maand kunt betalen, als een soort huurdienst.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

12 reacties

 1. Model3
  Model3 schreef op zondag 25 oktober 2020 om 18:51

  Wat een techniek 😀

 2. gast schreef op zondag 25 oktober 2020 om 22:03

  Ik moet nog zien dat de beta eind dit jaar als alfa uitgerold kan worden. Vooralsnog zie ik een paar ingrepen in bovenstaande video's die een goedkeuring in de EU in de weg hóren te staan.
  Ook al interesseert het je als bestuurder van een Tesla niet, je kunt dit je medeweggebruikers niet aan doen. Levensgevaarlijk!

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op zondag 25 oktober 2020 om 22:12

  Net als de huidige autopilot blijf je ook met deze update zelf verantwoordelijk en moet je klaar zijn om op elk moment in te kunnen grijpen.

 4. henk
  henk schreef op maandag 26 oktober 2020 om 14:39

  Iemand noemt het levensgevaarlijk. Toch denk ik dat op normale wegen (niet in New Delhi etc) FSD veiliger is dan de doorsnee appende automobilist.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.