Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Het verborgen gevaar dat meer doden veroorzaakt dan Corona

zaterdag 21 november 2020, 15:51 door | 1,573x gelezen | 7 reacties

De film 'Planet of The Humans' van Michael Moore laat zien dat hernieuwbare energie niet de oplossing zou zijn voor klimaatverandering atmosfeerkanker. Stephan Fry laat in deze video van Pindex zien dat dit onzin is Ún wat er wel anders moet.


Concreet komt het er op neer dat de subsidies op fossiele brandstoffen per direct moeten stoppen Ún dat de CO2 belasting flink omhoog moet naar 75 dollar per ton CO2 (nu in Europa 25 dollar per ton).

Ik ben voor.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

7 reacties

 1. gast schreef op maandag 23 november 2020 om 01:22

  'Concreet komt het er op neer dat de subsidies op fossiele brandstoffen per direct moeten stoppen én dat de CO2 belasting flink omhoog moet naar 75 dollar per ton CO2 (nu in Europa 25 dollar per ton).'

  Ik ben ook voor en laat dit nog maar het begin zijn...

 2. w.agter@dipanox.eu
  w.agter@dipanox.eu schreef op dinsdag 24 november 2020 om 17:00

  Net of we maar betalen en dat het dan goed komt. Ik wil eerst graag weten wat ze met die centen concreet gaan doen. En als het plan goed is en het geld daadwerkelijk op een CO2 beperkende plek terecht komt (dan pas) ben ik ook voor.

 3. Bas de Kort
  Bas de Kort schreef op dinsdag 24 november 2020 om 17:06

  Wat ik een enorme eye-opener vind is het geneuzel in de marge... als je Tesla rijdt, zonnepanelen neemt of investeert in een warmtepomp om van het gas af te gaan.

  Het stelt HELEMAAL NIETS voor als we niet wat doen aan het rijtje bedrijven dat extreem onevenredig veel bijdraagt aan de atmosfeerkanker.

  Zie: https://www.autovisie.nl/nieuws/moderne-flitspalen-problemen-led-verlichting-autos/

  Dit gaat niet over LED's en auto's, maar over cruiseschepen. Big business, maar kunnen we het erover eens zijn dat het absoluut geen noodzakelijke voorziening in de piramide van Maslow is. Oftewel, als je compleet bent uitgekeken op je eigen leven en je hebt teveel geld.. dan ga je op een cruise.

  Als we nou die cruise business verbieden en daar Corona-hotels van maken ofzo... nee maakt niet uit, gewoon verbieden deze business. Punt, uit, klaar.

  De bijdrage daarvan in het voorkomen van atmosfeerkanker daar kunnen geen miljard Tesla auto's of biljoen zonnepanelen of biljard warmtepompen tegenop.

  Men moet echt eens leren prioriteiten te stellen en niet het volk zoet houden (eigenlijk voor de gek houden) door net te doen dat we met elektrificatie van het wagenpark een wezenlijke bijdrage leveren aan het reduceren (voorkomen is al te laat) atmosfeerkanker.

 4. Henk
  Henk schreef op dinsdag 24 november 2020 om 17:48

  Bij een CO2 belasting gaat het om een regulerende heffing. Die is niet bedoeld om inkomsten te genereren, maar om gedrag te beïnvloeden. In dit geval om het voor bedrijven lonend te maken om in energiebesparing te investeren. Idealiter is de opbrengst nul. Het is natuurlijk hef mooist als de eventuele opbrengst kan worden besteed aan het stimuleren van innovatie, die de kosten van energiebesparing omlaag brengt.

 5. Menno
  Menno schreef op dinsdag 24 november 2020 om 21:31

  Wat een stemming makkerij . Ten eerste Corona heeft nu al 1.4 miljoen doden we tellen nog geen eens een jaar, Foute kop dus. Ten tweede sinds Al Gore weten we dit allemaal al en doen we er echt wat aan. Ja een par mensen rijden een Electrische auto, goed, maar veel doen het omdat het fiscaal aantrekelijk was en cool snel. En danmaar zeuren over cruise schepen. Ja de brengen CO2 maar dat doet een caravan vakantie naar Zuid-Frankrijk ook, een een vlieg vakantie naar de Caribian zeker ook. dus laten we u eens gaan stoppen met wijzen naar anderen en als een voorbeeld het zelf goed gaan doen. Niet om het geld maar omdat het goed is dat we doen.Wees en voorbeeld voor je mgeving laat zien hoe het beter kan, werk naar de kritieke massa en laat de wereld om je heen mee veranderen. Gebruik de voor beelden zolas: minder files nu in NL, Walviss populatie aan Austraisch kust verdubbeld. Dolfijnen weer dicht bij de kust in Italie, Kinderen in Noord India zien voor het eesrt de Himalaya. Gebruik tot verbeelding sprekende voorbeelden en mnsen gaan volgen. Ga doemdenken praten en mensen sluiten zich af.

 6. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 24 november 2020 om 23:02

  @Menno; De kop was gebaseerd op de titel van de video, die is alleen inmiddels aangepast door de makers van de video. Overigens klopt ie nog steeds. Luchtvervuiling dood volgens de WHO jaarlijks 7 miljoen mensen wereldwijd. Daarom schreef ik eerder ook al dat het opmerkelijk was dat we voor dit virus wel in actie komen.

  Het probleem is, en dat laat deze video ook zien, dat we er veel te weinig aan doen. Sterker nog, de uitstoot is alleen maar toegenomen.

  Als je zelf alles goed doet is dat een druppel op de gloeiende plaat. Natuurlijk mooi als je dat doet, ik denk ook dat dit goed en nuttig is. Alleen er is strengere actie van overheden nodig om grote vervuilers te dwingen de verschonen. Daar werkt een CO2 belasting goed voor.

 7. F. Bakkes
  F. Bakkes schreef op woensdag 25 november 2020 om 13:53

  Slotsom: er zijn mensen teveel.....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.