Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Hoe vervuilend is een elektrische auto versus benzine?

woensdag 14 september 2022, 15:51 door | 1,423x gelezen | 6 reacties

Wat regelmatig terugkomt in discussies over elektrisch rijden is de hoeveelheid vervuiling die een elektrische auto zou veroorzaken. Deze video plaatst die discussie in perspectief.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

6 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op woensdag 21 september 2022 om 07:41

  Mooi filmpje. Niet helemaal objectief, maar toch. Wat gebeurt er met alle oude zonnepanelen en windturbines? Zijn er voldoende grondstoffen voor alle EV's. Groet van tevreden Tesla model Y rijder

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 21 september 2022 om 09:33

  @Paul; 96 procent van een zonnepaneel kan gerecycled worden.

  Hier een mooi artikel op Wattisduurzaam hierover.

  Mooie quote uit dit artikel:
  'De zonnepanelenindustrie zal hoe dan ook nooit een afvalstroom kennen die ook maar in de buurt komt van de volumes die de fossiele industrie al decennia produceert.'

  Van windmolens is ook 90 procent goed te recyclen. De wieken zijn nog het lastigste, maar ook hier zijn al oplossingen voor en er wordt nog aan gewerkt voor nog betere oplossingen.

  Over de grondstoffen; dan heb je het neem ik aan over de accu's en dan vooral over lithium. Dat is niet het enige materiaal waar accu's van gemaakt kunnen worden, maar momenteel wel het meest gebruikte.

  Van lithium is ook voldoende aanwezig voor de hele energietransitie, maar er moet natuurlijk wel geïnvesteerd worden in het delven van de stof. Op korte termijn is er voor sommige fabrikanten een tekort (vooral omdat ze dus niet voldoende vooruitgedacht en geïnvesteerd hebben).

 3. Paul
  Paul schreef op woensdag 21 september 2022 om 09:54

  OK, mee eens. Had voor de volledigheid toch even genoemd kunnen worden. Ook dat de energie die nodig is voor de productie van een EV niet in verhouding staat tot het verbruik van een ICE tijdens zijn levensduur.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 21 september 2022 om 10:29

  @Paul; Ja, de extra energie die nodig is voor de productie van een elektrische auto (de accu dus, verder is een elektrische auto niet zoveel anders qua productie) is gemiddeld gezien binnen twee jaar gecompenseerd.

  Uiteindelijk kunnen ze natuurlijk ook maar een bepaalde hoeveelheid informatie kwijt in 1 filmpje. Anders wordt het een filmpje van uren lang. knipoog

 5. Paul
  Paul schreef op woensdag 21 september 2022 om 10:33

  Dat klopt. Ik wil zo graag de critici de mond snoeren met een volledig verhaal, waar geen speld tussen te krijgen is. Voorlopig rijd ik vrijwel gratis met mijn zonnepanelen.

 6. Paul
  Paul schreef op zaterdag 24 september 2022 om 12:33

  Hier een heel interessant verhaal over grondstoffen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.