Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Hoeveel kost een acculading bij een Tesla?

woensdag 27 september 2017, 10:40 door | 21,835x gelezen | 1 reactie

Bij een benzine, gas of dieselauto weet je wel ongeveer wat je kwijt bent aan de pomp. Maar wat kost het eigenlijk om je accu op te laden bij een Tesla?

Net als bij een auto op dinosap ligt de prijs van een volle tank ook aan hoe groot je tank is. In het geval van een elektrische auto gaat het om het aantal kWh dat de accu heeft.

Bij een nieuwe Tesla Model S of X begint dat momenteel bij 75 kWh en loopt het tot maximaal 100 kWh. Een accu van nul tot volledig vol opladen kost je dus ook maximaal 75 tot 100 kWh.

Tesla model x charging


De prijs die je voor het laden betaalt is uiteraard afhankelijk van waar je gaat laden. Gebruik je de snelladers van Fastned (die gele bogen bij benzinestations), dan betaal je 0,59 euro per kWh.

Je kunt ook een publieke laadpaal gebruiken. Hiervoor heb je (net als bij Fastned overigens) een laadpas nodig. Deze kunnen je per maand betalen (circa 6 euro) of per gebruik (circa 0,28 euro per laadbeurt). Daarnaast betaal je per kWh die je afneemt bij de laadpaal.

De kosten per kWh verschillen per laadpaalaanbieder en vaak ook per locatie, maar ze liggen meestal tussen 0,24 en 0,30 euro per kWh. Er zijn overigens duizenden publieke laadpalen in Nederland, zie voor een overzicht de website Oplaadpalen.nl.

Thuisladen (of bij een eigen laadpaal op kantoor) is het goedkoopst, gemiddeld betaal je zo'n 20 cent per kWh. Bedrijven zijn vaak goedkoper uit omdat zij grootverbruiker zijn: circa 10 cent per kWh. Als je zonnepanelen hebt, dan kun je met thuisladen nog goedkoper uit zijn.

Maar wat kost een 'volle tank' dan?


Uitgaan de van thuisladen van een 75 kWh Tesla kost een volle tank je dus 0,20 euro maal 75 kWh, oftewel 15 euro. Hoe ver je met zo'n volle tank komt ligt aan de Tesla die je hebt.

Een Tesla Model S 75D komt met een tanklading van 15 euro zo'n 416 kilometer ver. Een Tesla Model X 75D is wat minder zuinig door zijn vorm en bereikt ongeveer 381 kilometer. De Tesla Model 3 is het zuinigste en kan zo'n 498 kilometer afleggen voor dit bedrag.

Heb je een benzineauto die 1 op 20 rijdt, dan kom je met 15 euro ongeveer 200 kilometer ver. In een zuinige diesel (1 op 30) kom je voor 15 euro ongeveer 346 kilometer ver.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

1 reactie

  1. @kaasie
    @kaasie schreef op zondag 28 juli 2019 om 21:21

    Fietsen drager op de Model3, voor twee elektrische tour fietsen.Kan iemand mij informeren of dit mogelijk is en is toegestaan. Is er een leverancier, voor de " kogel "( trekhaak)?? zo ja, zouden wij ( Tesla rijders Model 3, met dezelfde interesse ) iets collectief kunnen doen.Zie interesse met belangstelling tegemoet.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.