Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Snelheidsverlaging zou niet voor Tesla's moeten gelden

zondag 15 maart 2020, 16:48 door | 1,293x gelezen | 12 reacties

Vanaf morgenochtend is het zo ver: de maximale snelheid is dan overal bijgesteld naar 100 kilometer per uur. Een regel waar volgens mij een uitzondering op zou moeten zijn voor alle elektrische auto's.

Tesla met 100 kilometer per uur

De kaartinformatie bij Tesla's is nog niet bijgewerkt

Elektrische vervoer draagt immers niet bij aan de stikstof uitstoot waarvoor deze maatregel genomen is. Het zou een mooie manier zijn om een extra voordeeltje te geven aan elektrische auto's. Zo maak je elektrisch rijden nog interessanter.

In de praktijk zou het natuurlijk weinig uitmaken; als de dinosapverstoker voor je 100 rijdt, kun je natuurlijk toch niet harder. Symbolisch zou het wel heel mooi zijn!

Overigens vermoed ik dat de maatregel überhaupt weinig zoden aan de dijk zal zetten. In de Randstad, waar het stikstofprobleem het grootst is, mag je toch al vrijwel nooit harder dan 100. Mits je sowieso al niet in de file moet aansluiten.

Wat waarschijnlijk wel veel invloed gaat hebben is de maatregelen tegen het Coronavirus. Doordat er nu veel minder weg- en vliegverkeer is zal de hoeveelheid stikstofproductie de komende weken wel flink afnemen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

12 reacties

 1. Frank van Son
  Frank van Son schreef op dinsdag 17 maart 2020 om 10:30

  Laten we niet streven naar verschillende klassen van personenwagens en hun maximum snelheid afhankelijk maken van de aandrijflijn. Vele kunnen nog geen elektrische auto veroorloven, de productie-capaciteit ligt ver beneden de vraag, het spectrum aan modellen is nog maar aan het begin, en zo’n regel zou meer polarisatie tussen pro- / contra-EV aanwakkeren. Daarnaast draagt het niet bij aan de veiligheid op de snelweg doordat er weer meer snelheidsverschillen geïntroduceerd wordt.
  Misschien over een jaartje of 5 dat zoiets zin heeft. Tot die tijd rij ik, solidair met alle andere weggebruikers en met de boeren, max. 100 km/h op de snelweg met mijn Tesla Model 3.

 2. Sicco
  Sicco schreef op dinsdag 17 maart 2020 om 10:31

  Hoi Elja, ik heb er geen moeite mee hoor. Ook een Tesla gebruikt aanzienlijk meer energie bij 130 dan bij 100, 70%. Zeker zolang we eigenlijk nog veel op gas of steenkool rijden is een lager energieverbruik altijd goed. We maken het verstokte hardrijders op benzine wel erg lastig als zij 100 moeten en wij met 130 langs komen zeilen. Groet, Sicco

 3. Paul Jansen
  Paul Jansen schreef op dinsdag 17 maart 2020 om 10:37

  Call me stupid, maar ik zette al ver voor 16 maart mijn SCC op 105 km/h. Heel relaxed, scheelt hoegenaamd geen tijd op mijn traject en mijn verbruik blijft onder 150 Wh/km.....
  Wat wil je nog meer ???
  Model 3 LR AWD uit juni 2019 met 39.472 km op de ODO.

 4. Dirk
  Dirk schreef op dinsdag 17 maart 2020 om 10:43

  Ben ik het niet mee eens. Als je de snelheid verhoogd gaat de Tesla meer verbruiken en draagt dan automatisch meer bij aan de uitstoot (is altijd nog lager dan een andere auto mits je productie en het uiteindelijk afvoeren van de auto niet meerekent) De meeste Tesla rijders gebruiken, nog, geen groene stroom of wekken deze niet zelf op met b.v. zonnepanelen. Bijkomend voordeel is als we 100 gaan rijden de actieradius toeneemt en volgens mij is dat een mooi voordeel?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.