Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

100.000 kilometer gereden in mijn Tesla Model 3

zaterdag 8 juli 2023, 22:44 door | 913x gelezen | 11 reacties

Vandaag zag ik toevallig dat mijn Tesla Model 3 recentelijk de 100.000 kilometer gepasseerd is. Die eerste honderdduizend zijn in mijn ogen vlot verlopen, de auto voelt voor mij nog steeds als mijn nieuwe auto. Overigens heb ik hem nu 4 jaar en 4 maanden.

100.000 kilometer in mijn Tesla Model 3


Gemiddeld rijd ik dus blijkbaar een kleine 2.000 kilometer per maand in mijn Tesla. Er zijn zeker veel mensen die die honderdduizend al veel eerder gehaald hebben. Toch zie ik het wel als een mijlpaaltje. vrolijk

In die 100.000 kilometer heb ik vooralsnog 1 keer mijn banden vervangen. Dat wil ik trouwens eind dit jaar nogmaals gaan doen. Daarnaast is Tesla service een keer langs geweest (in het begin) om een deurrubber vast te zetten.

Ook ben ik nog een keer bij Tesla langs geweest (begin dit jaar) om wat kleine dingetjes na te kijken. Er is toen uiteindelijk niks vervangen. Zelf heb ik daarnaast ook nog een keer de luchtfilter van mijn airco vervangen.

Al met al waren de eerste 100.000 kilometer dus behoorlijk onderhoudsarm en bovendien erg aangenaam!

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

11 reacties

  1. Patrick Pingnet
    Patrick Pingnet schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 10:57

    Ik heb een gelijkaardig verhaal met mijn model X.
    Geleverd in November 2018 ondertussen 103.000km gereden en 1 keer op onderhoud geweest (1.500 euro). Voelt nog steeds als nieuw.
    Wat een verschil met mijn Mercedes ML van vroeger !

  2. Erik
    Erik schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 11:29

    Hey Elja, wat een mooi toeval dat ik ook afgelopen week de teller over de 100.000 km zag gaan van mijn rode Model 3. Op 1 november heb ik hem 4 jaar en in die 4 jaar nooit enig probleem mee gehad, afgezien van zelf veroorzaakte schade (2 lekke achterbanden en een glazen dakpaneel door verkeerd geplaatste dakdragers). Ik heb zelfs de originele voorbanden er nog om liggen. Voor zijn 'ver-teller-dag' krijgt hij dus volgende week een mooie set splinternieuwe banden! En wat een goed idee van je om die airco filters een keer te vervangen. Ga ik zeker doen!

  3. Info
    Info schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 12:07

    Zeker een mijlpaal Elja, die 100 "Mm". Mijn/onze ervaring is in dat opzicht ook goed (net 90Mm aangetikt).
    Door omstandigheden in de kleine lettertjes duikend kwam ik er achter dat bij velen van ons de eerste garantietranche inmiddels is vervallen.
    Weet iemand van jullie of die Tesla Road Service (na 4jr of 80.000) daarna nog van toepassing is? Desgevraagd (e-mail) is Tesla Tilburg daar nogal onduidelijk over...

  4. Wilfred
    Wilfred schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 14:21

    Oh ja nog vergeten te melden. Ik ben een particuliere eigenaar. Geen lease dus. Dus alle kosten zijn voor mij.

  5. Johan de Jong
    Johan de Jong schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 15:15

    Op 22 juni 4 jaar in bezit (km stand toen 106.000). Recent laatste twee originele banden vervangen (heb ook winterbanden). Geen issues so far wel inderdaad cabine luchtfilter zelf vervangen en 1 onderhoudsbeurt gehad (90 euro) en dat stelde niets voor. Ben ook wel benieuwd naar die Tesla Road Service.

  6. gast schreef op woensdag 12 juli 2023 om 06:45

    Ik heb uitermate slechte ervaringen met mijn model 3 met bijna 90.000 km op de teller. Na een paar weken al een kapotte kabelboom en printplaat van het SOS-systeem. Met veel pijn en moeite opgelost. Afgelopen jaar gevolgd door 2 kapotte draagarmen die vervangen moesten worden. Gelukkig onder garantie. Daarnaast nog een loshangende bodemplaat en kapotte achterlichtunit. Op eigen kosten hersteld. Tevens kapotte kabelboom van achterklep. En 2 maanden geleden na 82000 ging de centrale computer kapot. Vervangen voor 2000 euro op eigen kosten (geen leasebak). Geen enkele coulance en geen enkele service. Moest zelf regelen om de auto bij een servicecenter te krijgen. Geen mobiele service en geen Tesla Road Service omdat de garantie verlopen was. Dat is meteen antwoord op de vragen hierboven. Ben nu bezig met juridische stappen omdat Tesla als arrogant bedrijf zich niet aan de wettelijke garantie houdt. Zogeheten non- conformiteit.
    Kortom klotenauto

  7. Elja Trum
    Elja Trum schreef op woensdag 12 juli 2023 om 09:08

    @Gast; Je hebt zo te lezen wel heel veel pech gehad met je Model 3! Da's inderdaad klote. En ook balen dat Tesla hier niet wat coulanter bij is. :/

  8. gast schreef op woensdag 12 juli 2023 om 09:13

    Gast is trouwens Wilfred, maar er gaat iets mis bij inloggen.

  9. Nienke
    Nienke schreef op woensdag 12 juli 2023 om 10:58

    Mijn model 3 is net zo jong als de jouwe, Elja! Mijn km stand is 90000km. Ik heb wel wat kleine dingetjes gehad. Frunk ging niet meer open, gerepareerd, binnen garantie. Krakende voorophanging, gerepareerd binnen garantie. Kabelboom vervangen achterklep, binnen garantie. Safety melding voor de voorstoel, gerepareerd €230. Alles behalve wielophanging via de mobiele service. Inmiddels ook 2 nieuwe banden. Erg te spreken over deze mobiele service: flexibel, persoonlijk en gericht op geldbesparing. Al met al dus positief. Ik heb ook dezelfde vraag: hebben jullie inmiddels al een lidmaatschap bij een pechservice afgesloten? Ik namelijk nog niet, maar twijfel erover.

  10. Elja Trum
    Elja Trum schreef op donderdag 13 juli 2023 om 23:14

    @Nienke; Dat zijn nog best wat dingetjes inderdaad. Gelukkig het meeste zo te zien binnen de garantie.

    Zelf heb ik nog geen pechhulp afgesloten. Misschien mijn ANWB lidmaatschap weer her activeren met pechhulp. Denk dat ik dat in elk geval volgend jaar doe als ik mijn zakelijke auto naar privé haal.

  11. F. Bakkes
    F. Bakkes schreef op zondag 16 juli 2023 om 16:36

    @Elja,@Wilfred,
    Zou het mogelijk kunnen zijn voortaan geen schuttingtaal te gebruiken?
    Heel fijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.