Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Models S, 3 en X krijgen gratis upgrade

donderdag 24 oktober 2019, 14:28 door | 2,732x gelezen | 4 reacties

Gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers liet Elon Musk ook weten dat je Tesla binnen een paar weken, via een gratis 'over-the-air' software update, weer betere prestaties krijgt. Model 3's gaan er zo'n 5 procent op vooruit en de S en X zo'n 3 procent.

Tesla model s 3 x


Een half jaar geleden kreeg de Tesla Model 3 ook al een dergelijke update. Heel gaaf dat je bestaande auto weer opeens sneller en beter wordt.

De verbeteringen zijn mogelijk doordat Tesla verbeteringen heeft kunnen aanbrengen in het aansturen van de elektrische motor.

De eerdere update zorgde er al voor dat mijn Model 3 Long Range in 4,5 seconden naar de honderd trekt in plaats van in 4,7 seconden. Niet dat je dit in de praktijk heel erg zult merken, maar het is zeker indrukwekkend dat we nu alweer op vooruit zullen gaan.

De Tesla Model 3 Standard Range (Plus) krijgt met de update ook een groter bereik en zal straks ook sneller kunnen laden bij de Tesla Superchargers.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

4 reacties

 1. Elja Trum
  Elja Trum schreef op zaterdag 26 oktober 2019 om 13:31

  In Amerika zijn de eerste meldingen al verschenen van mensen die de update ontvangen hebben.

  Naast het extra vermogen zijn er ook andere updates. Zo kun je nu bijvoorbeeld het opladen ook starten op basis van de tijd waarop je wilt dat de auto gereed is. Bijvoorbeeld om 6:00 uur 's ochtends voordat het nachtstroomtarief vervalt.

  Ook nieuw is 'Automatic Navigation'. Zodra je instapt in je auto berekent de auto automatisch de route naar waar je waarschijnlijk heen wilt. Dat doet hij op basis van je gekoppelde agenda en op basis van je woon-werk routine.

  Als Full Self Drive (ooit) beschikbaar komt is dit ook handig; dan stap je in je auto en begint hij vanzelf te rijden naar waar je naar toe wilt.

  Al met al een erg mooie update!

 2. Model 3
  Model 3 schreef op zaterdag 26 oktober 2019 om 16:05

  Ben benieuwd wat de nieuwe top en specs worden vrolijk

 3. Wieb
  Wieb schreef op zondag 27 oktober 2019 om 17:33

  Joepie, meer meters uit de kilowatt en ook snel weg bij de superchargers. En dat allemaal gratis en voor niks.

 4. Hans
  Hans schreef op zaterdag 7 december 2019 om 14:18

  Ik heb een vraag over de optie gepland vertrek bij het opladen. ik heb ingesteld werkdagen om 6 uur vertrek. dit werkt prima, maar op vrijdag ( laatste werkdag ) als ik dan rond 21 uur de auto aansluit op mijn Tesla charger dan komt er in beeld gestopt met opladen. na de update van 5 dec had ik gehoopt dat dit opgelost was. Om 22 uur sloot ik de stekker aan en in de display kwam te staan 'opladen start om 00:00'. ik dacht slim dan is het zaterdag en kan die gaan opladen, maar helaas de auto was niet opgeladen. weet iemand wat ik fout doe, moet je wellicht in deze situatie met de app het laden starten. overigens is het volgens mij zo dat het systeem wel de laadpaal herkent, want als ik bij een openbare laadpaal aansluit op een werkdag dan gaat het systeem meteen laden en komt er geen melding 'laden klaar om 06:00'

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.