Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Tesla rolt grote software update uit

zaterdag 6 oktober 2018, 14:14 door | 649x gelezen | 0 reacties

Tesla is gisteren begonnen met het uitrollen van software versie 9. De grootste update van Tesla's software in zo'n twee jaar tijd.

De look-and-feel die we kennen van de Model 3 is nu ook overgezet naar de Model X en de Model S. Dat zal best even wennen zijn en is uiteraard direct de meest zichtbare verandering.


Dash cam
Als je hardware versie 2.5 hebt (vanaf augustus 2017), dan heb je nu een handige dash cam optie. De camera neemt constant het beeld van de voorcamera van de auto op. Als e rnu iets bijzonders gebeurd kun je op de dash-cam knop drukken en dan worden de laatste 10 minuten als clip opgeslagen.

Je moet een flash drive met minimaal 1,8 gigabyte aan beschikbare ruimte ingeplugd hebben om de dash-cam optie te kunnen gebruiken.

360 graden view
Tesla's gebruiken nu de 8 camera's die op de auto zitten om op je display te laten zien waar het verkeer om je heen precies zit.

Atari games
Als je zit te wachten in je Tesla kun je nu ook games spelen die je vroeger op een Atari kon spelen. Niet heel nuttig, maar wel heel leuk natuurlijk.

Navigatie in autopilot (uitgesteld)
De navigatie in autopilot modus is vooralsnog helaas nog uitgesteld. Deze mogelijkheid zat wel in eerdere beta's die sommige gebruikers konden testen.

In deze modus koos de Tesla zelf (alleen op de snelweg) welke rijbaan hij moest hebben om bij je bestemming (volgens je navigatie instellingen) te komen. Binnenkort moet deze functie alsnog komen, maar je moet als bestuurder dan nog toestemming geven aan je auto om van baan te veranderen.

Nog even geduld
Nederlandse Tesla bezitters moeten waarschijnlijk nog heel even geduld hebben. Tesla rolt de update gefaseerd uit over verschillende landen en is gestart met Amerika. Je Tesla moet met wifi verbonden zijn om de update te kunnen draaien.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.