Elja Trum

Tesla's worden amper gestolen

vrijdag 2 augustus 2019, 11:22 door | 918x gelezen | 0 reacties

Volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse Highway Loss Data Institute is de kans dat een Tesla gestolen wordt zo'n 90 procent kleiner dan een gemiddelde auto. De Tesla Model S en X staan op de tweede en derde plaats in de lijst.

En als een Tesla dan toch gestolen wordt, dan is de kans dat deze teruggevonden wordt erg groot.

Tesla doet haar best om het aantal diefstallen laag te houden; ook via over-the-air updates naar de auto. Zo hebben ze de optie toegevoegd dat je eerst (optioneel) een pincode in moet voeren voordat de auto start, hebben ze de cryptografie van de sleutel verhoogt en is er een functie bijgekomen die opnames maakt van iedereen die in de buurt van je auto komt.


De Highway Loss Data Instute denkt dat het lagere aantal diefstallen ook te maken kan hebben met het laden. Je moet immers in de buurt van een laadpaal parkeren, dus Tesla's staan vaak in garages of vlak bij woonhuizen.

Ook elektrische auto's van andere merken worden minder vaak gestolen.

In het lijstje van het instituut staat alleen de BMW 3 serie nog boven de Tesla, maar dat lijkt vooral te komen doordat ze de vierwielaangedreven versie van deze apart hebben genoemd (die wordt ruim 5x vaker gestolen, blijkbaar).

Via: Electrek

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.