Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Update: Teslacam en Sentry viewer in je Tesla

zaterdag 11 april 2020, 14:14 door | 6,912x gelezen | 8 reacties

Ongeveer een jaar geleden kregen we als gratis update een dashcam cadeau van Tesla. Nu is er weer een update waarmee je de opgenomen beelden direct in je Tesla kunt bekijken.


Ten behoeve van de Autopilot beschikt iedere Tesla over een flinke lading camera's rondom de auto. Vorig jaar was er een software update waardoor je, mits je een USB stick in je auto stopte, de camerabeelden van de voorste camera kon gebruiken als een dashcam.

Later kwamen daar ook opnames van twee zijcamera's en de achteruitrijcamera bij.

Niet alleen tijdens het rijden worden beelden opgenomen, met behulp van de bewakingsmodus (Sentry mode) worden beelden van iedereen die in de buurt van je Tesla komt vastgelegd.

Zodra je dan weer instapt krijg je de melding hoeveel opnames er gedaan waren. Helaas moest je dan eerst de USB stick uit je auto halen en ze in de computer bekijken.

In de nieuwste gratis update zit nu een mooie viewer waarmee je deze beelden direct in de auto kunt bekijken. Logischerwijs kun je de video's alleen bekijken als je auto in de parkeerstand staat.

Je kunt de beelden overigens niet alleen bekijken, maar ook verwijderen indien er niks bijzonders op staat. Zo kun je de boel alvast wat opruimen als je toch even in je auto zit te niksen.

Teslacam viewer


Een mooie update zou nog kunnen zijn dat je stukjes uit een video kunt selecteren en door kunt mailen, maar dat gaat wellicht vooralsnog even te ver.

Verkeerskegels in hardware 2.5


In mijn Model 3 heb ik nog de vorige versie van de Autopilot computer, hardware 2.5. Voor deze updates liet mijn Model 3 daarom geen verkeerskegels zien tijdens het rijden, dat was voorbehouden aan hardware 3.0.

Nu viel me echter op dat ik toch kegels in beeld krijg. Overigens zonder dat er echt een verkeerskegel stond, maar ik begreep van andere ook al dat die te pas en te onpas getoond worden.

Deze update stond inderdaad ook in de release notes van de update.

Verkeerskegels weergave


Een andere update is dat Superchargers die buiten bedrijf zijn nu meegeteld worden als 'niet beschikbaar' wanneer je een Superchargerlocatie bekijkt in je navigatie. Wel zo handig, dat getal is nu dus accurater geworden.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

8 reacties

 1. Paul Jansen
  Paul Jansen schreef op dinsdag 14 april 2020 om 11:44

  Ik ben nog steeds in afwachting van update 2020.12.5.....
  Ben benieuwd in welke volgorde de updates worden uitgerold door Tesla. Iemand een idee ?
  Ik heb VIN 3430** en de auto is van 19 juni 2019. (LR-AWD, 19" met wel FSD computer, maar geen FSD).
  Zijn er al eigenaars met auto's van ná juni 2019 met een hoger VIN die al beschikken over 2020.12.5 ?

 2. Kees
  Kees schreef op dinsdag 14 april 2020 om 13:36

  Ja, Ik heb hem eergisteren geladen. De snelheden op de snelweg kloppen nu ook, dus 100km tot 19.00 uur daarna bv 130.

 3. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 14 april 2020 om 14:09

  Vraagje, na update wou ik e.e.a. testen. Het ontbreekt mij echter aan het camera icoontje? Er is een juist geformatteerde usb aanwezig en voorheen was het/werkte het. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 14 april 2020 om 14:27

  @Marcel; bij mij was ie ook even weg in eerste instantie. Ik heb de auto even in de drive gezet en weer in de P en toen was ie er weer.

  Anders kun je ook nog een reset van het systeem proberen. Even beide knoppen op het stuur een paar seconden ingedrukt houden. Dan gaat het scherm even op zwart en start na circa 30 seconden weer op.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.