Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Update: meerdere camera's bij achteruit rijden

dinsdag 21 juli 2020, 09:45 door | 3,628x gelezen | 6 reacties

Vannacht ontving ik weer een update voor mijn Tesla. Mijn favoriete toevoeging is de verbetering aan de achteruitrijcamera. Op het scherm kun je nu ook de beelden van twee camera's aan de zijkant tonen. Zo heb je nog meer overzicht.

Ik betrap mezelf er al regelmatig op dat ik meer naar mijn scherm kijk dan naar de omgeving bij het achteruit rijden. Het grote scherm met het beeld van de achteruitrijcamera werkt daarvoor uitstekend. In de nieuwste update van Tesla is dit nog beter geworden.

Achteruitrijcamera update


De videostreams van de zijcamera's worden nu ook getoond. Tenminste, je moet wel even omhoog swippen op het beeld om de twee extra's camerabeelden ook te tonen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, worden de twee extra camera's de volgende keer ook standaard getoond.

Daschcam viewer


Ook de dashcam viewer heeft een handige update gekregen. Met een rode stip wordt nu bij het bekijken van de beelden (in de auto) aangegeven wat het moment was waardoor de bewakingscamera werd geactiveerd.

Dat scheelt erg veel zoeken dus!

Andere updates


Mocht je jouw auto thuis graag open laten, bijvoorbeeld als je jouw auto in de garage parkeert. Dat kan nu. Bij bediening kun je onder 'vergrendeling' nu 'Exclusief thuis' selecteren.

Ook TuneIn heeft een update gekregen waardoor je afspeelsnelheid kunt aanpassen en waardoor je makkelijker kunt zoeken. Handig voor wie dat gebruikt.

Eveneens nieuw is dat de auto nu ook de batterij voorverwarmt als je navigeert naar een snellader van een andere partij. Bij Superchargers van Tesla doet de auto dit al een tijdje.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

6 reacties

 1. Bronek
  Bronek schreef op dinsdag 21 juli 2020 om 10:54

  Helemaal mee eens mbt de camera’s, TuneIn geeft nu alleen Ierse podcasts en geen Nederlandse meer, probleem bekend?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 21 juli 2020 om 11:48

  @Bronek; Owh, da's onhandig.
  Ik luister mijn podcasts nog via mijn telefoon (in de auto natuurlijk over de speakers van de Model 3), dus ik ben je probleem nog niet tegen gekomen.

  Heb het ook nog nergens gelezen, maar zo lang is deze update natuurlijk ook nog niet uit.

 3. Anne
  Anne schreef op dinsdag 21 juli 2020 om 12:09

  Ja, ik kan straks met een andere auto gewoon niet meer achteruitrijden. :-D

 4. Frank S 100 LP
  Frank S 100 LP schreef op woensdag 22 juli 2020 om 10:17

  Ik bezit een Model S en heb maar 1 ernstig minpunt, namelijk het soms hysterische onverantwoorde rem manoeuvre als ik in cruise controle modus rijd. De wagen remt dan (minstens 1 à 2 maal per traject) voor geen enkele zichtbare reden bruusk af en dat is soms gevaarlijk voor de wagens die achter me rijden. Verder kan je hiervoor hoofdelijk verantwoordelijk gesteld worden als door deze handeling een ongeluk ontstaat en als er eveneens kan aangetoond worden dat het manoeuvre van de wagen niet in evenredigheid was met het te vermijden gevaar. Zijn er nog eigenaars met een dergelijke ervaring en vooral zijn er oplossingen voorhanden?
  Verder zou het fijn zijn om je Google account te kunnen koppelen aan de Google based navigatie, dit bespaart een hoop gedoe met het invoeren van adressen en favorieten.

 5. gast schreef op woensdag 22 juli 2020 om 21:00

  @Frank: Ik voel met je mee. Ondervind het ook. Rijd je rustig 80 km/hr op de cruise en dan gaat ie remmen in een flauwe bocht. Inderdaad zeer verraderlijk voor het achterop komende verkeer. Ik heb een model 3 overigens. Tijdens het rijden op cruise ben ik nu meer alert op "waar kan een rem manoeuvre ontstaan" dan dat ik gewoon aan het rijden ben. Ik heb liever niemand achterin de kofferbak. Maar inmiddels leer je van huis naar zaak en andersom waar de addertjes zitten. Al met al het geheel nog niet onder de knie. Ik ben dus ook een ongelovige geworden voor wat betreft autonoom rijden. Ik zie het als stuurhulp om tussen de lijntjes te rijden als je een andere zender opzoekt. Dat is alles. Ik geloof er niet in, vertrouw er niet op en het komt niet goed. Maar dat is niet echt heel erg. Kan zelf ook aan een stuur draaien.

 6. Chris
  Chris schreef op vrijdag 24 juli 2020 om 13:15

  @Frank: ik kom het nu en dan ook tegen, fenomeen heet volgens Tesla forums 'ghost braking', zou kunnen de maken hebben met schaduwen (net voor een tunnel bijvoorbeeld). Vervelend inderdaad!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.