Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Video: Elektrisch versus benzine op een lange rit

zondag 12 september 2021, 20:02 door | 2,249x gelezen | 3 reacties

Marques Brownlee heeft een mooie nieuwe video uitgebracht waarin ze een roadtrip van 1.000 mijl (1.600 kilometer) maken met een Tesla Model S Plaid, een Ford Mustang Mach-E en een Audi Q5. Wat is het verschil op zo'n langere trip?


Nu kiezen ze er in de video voor om wel te overnachten bij een hotel, maar dan niet te laden. Dat is natuurlijk in de praktijk juist wel een voordeel. Als je overnacht bij een hotel die laders heeft, kun je 's ochtends met een volle accu vertrekken.

Deze video laat ook weer het voordeel van Tesla's Supercharger netwerk zien. De betrouwbaarheid en het gemak zijn gewoon erg groot. Daardoor is het voordeel van de benzineauto eigenlijk maar heel klein op zo'n langere trip.

In de praktijk maken de meeste van ons een dergelijk trip wellicht ťťn of twee keer per jaar. Hoe belangrijk is dan de extra anderhalf uur reistijd nog echt?

In Amerika schelen de kosten voor de brandstof niet zoveel. In Europa zou dit verschil wel veel groter zijn door de hogere benzineprijzen (circa twee keer zo duur).

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

3 reacties

 1. Mike
  Mike schreef op dinsdag 14 september 2021 om 14:21

  Leuke video. Naast het verschil dat je al noemde (laden tijdens je overnachting) hebben we in NL, en de ons omringende landen verbeteren ook, natuurlijk véél meer laadpunten/km waardoor het verschil fossiel-EV ook kleiner zal zijn dan bij hun USA-test.

 2. Vincent
  Vincent schreef op dinsdag 14 september 2021 om 16:00

  Interessant maar zoals je zegt ga je bij een overnachting steeds opladen al was het maar in een gewoon stopcontact.

 3. Menno
  Menno schreef op woensdag 15 september 2021 om 05:24

  Ik heb altijd wat problemen met de "Road Trip" items. Is de tocht niet belangrijker dan de eind bestemming?. 1600km in twee dagen om ergens te overnachten???. Ik doe soms een retourtje Wellignton - Auckland (New Zealand) om materiaal op te halen dat ik moeilijk kan verzenden, what is 1200+ km. Ik heb een M3 shortrange besteld die binnenkort wordt geleverd. Als ik stop ongeveer elke 2 uur. (+/- 150 km) Effe koffie, en beentjes strekken. Tweede stop is 300+ km en dan lust ik ook wel wat en kan dan gelijk snelladen. Zelfde is de volgende stops elke tweede stop snelladen en dan weer verder.
  Voor de volgende Familie road trip: een week rond het eiland gewoon lekker de nacht overladen en als het niet genoeg is doen we het een keertje snel als we lunch hebben. Al met al zal het dus wel meevallen met tijd verlies.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model S

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.