Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

'Funding secured'-tweet kost Tesla 40 milljoen dollar

zondag 30 september 2018, 09:27 door | 395x gelezen | 0 reacties

Elon's twee van begin augustus zou wel eens hoog kunnen scoren in een lijstje van duurste Tweets ooit. Op 7 augustus gaf Elon Musk via Twitter aan dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen én dat dit financieel moest lukken.


Eind augustus werd bekend dat Tesla (TSLA) toch niet van de beurs gehaald zou worden. De Tweet zorgde voor flink wat opschudding op de beurs en uiteindelijk voor een stevig gedaalde beurskoers.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC ga eerder deze week aan dat ze Tesla en Elon Musk over deze Tweet aan zouden klagen. Gisterenavond werd bekend dat er een schikking is afgesproken.

Tesla moet een bedrag van 20 miljoen dollar aan boete betalen en Elon Musk mag privé ditzelfde bedrag overmaken. Daarnaast moet Elon opstappen als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla en moet hij vervangen worden door een onafhankelijke voorzitter.

Over drie jaar mag Elon zich opnieuw kandidaat stellen voor deze positie (die hij reeds 15 jaar gehad heeft nu).

De 40 miljoen dollar gaat de SEC verdelen onder de investeerders die nadeel hebben ondervonden van de Tweet. Hoe dat precies in zijn werk gaat is mij nog geheel onduidelijk. Het lijkt mij niet echt iets wat goed te bepalen is.

Onderdeel van de schikking is ook dat Elon Musk geen schuld bekend.

Wat ook jammer is aan de schikking is dat Elon's uitingen op social media en via andere kanalen in de toekomst vooraf goedgekeurd moeten worden. Elon staat juist bekend om zijn directe communicatie met anderen. Jammer dat dit nu aan banden wordt gelegd.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.