Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Je Tesla goedkoper thuis opladen met Laadje

woensdag 17 juni 2020, 12:24 door | 3,569x gelezen | 8 reacties

Je kunt natuurlijk in je auto al aangeven wanneer je wilt laden. Bij een vaste energieprijs is dat meestal ook voldoende. Je kunt echter ook een variabele stroomprijs afnemen in Nederland. Je kunt dan nog goedkoper je Tesla laden, mits je het op het juiste moment doet.

En om het ideale moment automatisch te bepalen is er nu een handige app: Laadje.

Laadje app


Laadje zorgt ervoor dat je auto laad op het moment dat de stroom het goedkoopst is. Bijkomend voordeel is dat dit meestal is op het moment dat er een overschot aan wind en zonne-energie is. Het is dus ook nog eens extra groen laden.

Je hebt hier dus wel pas iets aan als je een stroomaansluiting hebt met variabele stroomtarieven. In Nederland werkt Laadje daarvoor samen met EnergyZero en Mijndomein Energie.

Zelf zit ik het komende jaar nog met een vast contract, maar wellicht dat ik dit volgend jaar wel een interessant alternatief vind.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

8 reacties

 1. PM
  PM schreef op woensdag 17 juni 2020 om 14:22

  Bij andere energie leveranciers kan je al een tijdje Jedlix gebruiken (levert bij mij zo'n 5% beloning op).

 2. Bram van Tergouw
  Bram van Tergouw schreef op woensdag 17 juni 2020 om 17:59

  Elja, er is een alternatief dat ook nog geld oplevert.

  Slim laden met de Jedlix app

  Een intelligent laadplan gebaseerd op jouw wensen.
  Het aanbod van duurzame energie wordt gematched met jouw behoefte als rijder. Via de Jedlix app geef je aan wanneer jouw elektrische auto opgeladen moet zijn en de app berekent vervolgens het optimale laadplan. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, met de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk, de mate van beschikbaarheid van duurzame energie én de energieprijs. Op basis van deze gegevens stuurt de app de batterij van jouw auto slim aan. Zo zorgen we er samen voor dat het energienetwerk in balans blijft. En dat levert wat op! Deze financiële beloning ontvang jij als gebruiker.

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 17 juni 2020 om 19:13

  Goed punt, Jedlix lijkt hetzelfde te doen. Goed om beide aanbieders naast elkaar te zetten om te kijken welke het interessantste is.

 4. Otto Barten
  Otto Barten schreef op zondag 21 juni 2020 om 10:51

  Hi PM, Bram, Elja!

  Inderdaad was Jedlix er al. Maar toen Tesla kwam, waren er ook al andere elektrische auto's. knipoog

  Laadje gebruikt direct spotmarktprijzen, die altijd het meest voordelig zijn. Als je Jedlix gebruikt met bijvoorbeeld Eneco, betaal je eerst de hoge Eneco-prijzen (incl. BTW), dan haalt Jedlix daar met slim laden een deel vanaf, en van dat deel krijg jij weer een percentage (nu zonder BTW). Laadje haalt de hele traditionele energieleverancier er tussenuit, waardoor je direct minder betaalt, de volledige slim laden besparing zelf houdt, en ook geen BTW over je besparing hoeft te betalen.

  Daarbij kun je met Laadje een laadschema instellen, waardoor je na één keer instellen geen omkijken meer naar de app hebt!

  Zoals Elja zegt, goed om verschillende slim laden apps naast elkaar te hebben, en te kijken welke voor jou het beste werkt en het grootste voordeel geeft!

 5. André Verreet
  André Verreet schreef op zondag 21 juni 2020 om 18:35

  Hallo Elja,
  Bij ons in België hebben we dag- en nachttarief. Zo kunnen we 's nachts en op zaterdag en zondag goedkoper 'tanken'.
  Grts.
  André

 6. noords
  noords schreef op dinsdag 23 juni 2020 om 13:42

  Goed initiatief en lijkt inderdaad op Jedlix (wat bij mij erg handig werkt). De beloning van Jedlix krijg ik trouwens ook gewoon zonder specifiek energie contract (ik zit niet bij Eneco op dit moment). Gelukkig want ik wissel meestal elk jaar voor een goed tarief. Via gaslicht kan je dan altijd een mooie deal vinden.

 7. Hugo Bol
  Hugo Bol schreef op dinsdag 23 juni 2020 om 22:32

  Het klinkt leuk, maar er is een groot nadeel, iig met Jedlix: zolang je "slim laden" aan hebt staan wordt de auto wakker gehouden. hij verbruikt dan ongeveer 200 W. Als hij dan in een nacht b.v. 10 uur extra aan staat kost dat 2 kWh, dus zo'n 45 cent. De verdiensten zijn 1 cent per geladen kWh, dus meestal minder.

 8. Otto Laadje
  Otto Laadje schreef op woensdag 24 juni 2020 om 12:05

  Hugo, goed dat je dit ter sprake brengt. Laadje houdt je Tesla niet de hele tijd wakker, maar maakt hem alleen maar wakker vlak voordat het laden begint. Misschien kun je eens uitproberen of dit je in tegenstelling tot Jedlix wel echte verdiensten oplevert?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.